Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση "Ένα Δικό Σου Δωμάτιο" στην γκαλερί Cube της Πάτρας

Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση "Ένα...

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 16 εικαστικοί δημιουργοί θα λειτουργεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο

Μπορεί το μυαλό όλων μας αυτές τις μέρες να είναι προσανατολισμένο στις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και το Δημοψήφισμα της Κυριακής, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γίνονται και κάποια σημαντικά πολιτιστικά event όπως η Ομαδική έκθεση με τίτλο «Ένα Δικό Σου Δωμάτιο - A Room of One’s Own» που εγκαινιάστηκε στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη 39, στην Πάτρα στις 2 Ιουλίου το βράδυ και θα διαρκέσει όλη την καλοκαιρινή περίοδο έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Έλλη Γρίβα, Δημοσθένης Δαββέτας, Ελένη Θεοφυλάκτου, Άννα Καρατζά, Μάκης Κυριακόπουλος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ελεάννα Μαρτίνου, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Νατάσσα Πουλαντζά και ο Γιώργος Τσεριώνης.

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί σαν επίλογο και παράλληλα σαν εικαστικό σχόλιο για την εποχή μας, την ομαδική έκθεση “Ένα Δικό Σου Δωμάτιο | A Room of One’s Own” εμπνευσμένη από το ομώνυμο δοκίμιο της συγγραφέως Virginia Woolf.

Στο δοκίμιό της, η Woolf  επινοεί ένα γυναικείο χαρακτήρα με την ιδιότητα της αδελφής του Shakespeare.

Η γυναίκα αυτή είναι ισάξια σε ταλέντο και ευφυΐα με τον αθάνατο “αμφιθαλή” της, αλλά με μια πορεία η οποία διαφέρει ριζικά. Αυτή η φανταστική γυναίκα δεν καταφέρνει να γράψει ούτε μία λέξη και πεθαίνει μόνη, βυθισμένη στον κόσμο της, μην έχοντας καταφέρει να εκφράσει ποτέ τη μεγαλοφυΐα της, γιατί δεν βρήκε τα μέσα και τις συνθήκες να δημιουργήσει.

Η Woolf, σχολιάζει το άδικο κοινωνικό περιβάλλον της εποχής της, μιας και η ίδια το αντιμετώπισε μέσα από το να μην έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει κανονικά σε σχολείο, σε αντίθεση με τα αγόρια αδέλφια της. Το μήνυμά της είναι απλό: οι γυναίκες προκειμένου να δημιουργήσουν ελεύθερες πρέπει να έχουν ένα σταθερό εισόδημα και ένα δικό τους δωμάτιο.

Με την ανάγκη του “δωματίου” πιο επίκαιρη παρά ποτέ, στη σύγχρονη εποχή μας, την εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κρίσης ιδεών και αξιών σχολιάζουμε εικαστικά, την ανάγκη του σταθερού εισοδήματος, αλλά και του “χώρου” που πρέπει να έχει ένας εικαστικός προκειμένου να δημιουργήσει.

Ο ορισμός του “χώρου” στις σημερινές κοινωνικές δομές και καταστάσεις, στο σημερινό άδικο κοινωνικό περιβάλλον δεν είναι μόνο κυριολεκτικός, αλλά παίρνει και θεωρητικές διαστάσεις φέρνοντας τον εικαστικό που θέλει να δημιουργήσει, αντιμέτωπο με τον ίδιο του το εαυτό. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στη σημερινή εποχή να κινηθεί ο εικαστικός δημιουργικά και να δημιουργήσει το “δικό του δωμάτιο” που θα του δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθεί τόσο ο ίδιος όσο και το έργο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έργα θα συνοδεύονται από κείμενα που έχουν γράψει οι ίδιοι οι εικαστικοί σχολιάζοντας ο καθένας το έργο του και δίνοντας τη δική του εννοιολογική διάσταση στο θέμα.

Στην έκθεση θα περιλαμβάνεται και το κείμενο Κουζίνα, Απόσπασμα από το μυθιστόρημα Διασυρμός, εκδ. Εστία του συγγραφέα Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Εκ των Χορηγών επικοινωνίας είναι και το ενημερωτικό portal thebest.gr.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00.

Τετάρτη και Σάββατο 10.00 – 14.00. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γνωστός ποιητής και καθηγητής φιλόλογος Διονύσης Καρατζάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture