Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα:Προώθηση κρασιών ΠΟΠ από το Επιμελητήριο Αχαΐας

Πάτρα:Προώθηση κρασιών ΠΟΠ από το Επιμελ...

Αποστολή από την Ελβετία θα προωθήσει τα κρασιά

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συνεχίζει το πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ Αχαΐας, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται αρχές Ιουνίου με αποστολή στο Χονγκ Κόνγκ, σεμινάρια-γευσιγνωσία και ενημέρωση των ΜΜΕ για τα εν λόγω κρασιά, συνεχίστηκε με αποστολή στον Καναδά και συμμετοχή στην έκθεση Summer Fancy Food στη Νέα Υόρκη και τώρα ακολουθεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος που αποτελείται από αποστολές ειδικών του χώρου του οίνου, οι οποίοι έρχονται στην Αχαΐα προκειμένου να επισκεφθούν οινοποιία του νομού, να γευθούν τα κρασιά ΠΟΠ και να τα προωθήσουν ανάλογα με την ιδιότητά τους είτε εμπορικά είτε μέσω του τύπου.

Η αποστολή η οποία θα έλθει από την Ελβετία αποτελείται από 5 άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί και θα παραμείνει από τις 5 Ιουλίου έως τις 8 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους θα γνωρίσουν το νομό Αχαΐας, τα οινοποιία ΠΟΠ, θα δοκιμάσουν τα αντίστοιχα κρασιά και θα επισκεφθούν αμπελώνες.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, το οποίο δυστυχώς πραγματοποιείται μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Είναι η πρώτη φορά που τα κρασιά ΠΟΠ Αχαΐας προωθούνται από φορέα συνολικά. Το Επιμελητήριο Αχαΐας αντιλαμβανόμενο την υπέρτατη ανάγκη εξωστρέφειας υποστηρίζει το πρόγραμμα ελπίζοντας ότι κατ’αυτό τον τρόπο μπορεί να καταστεί αρωγός στον κλάδο.

Την παρουσίαση των κρασιών ΠΟΠ έχει αναλάβει ο κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης ο μοναδικός Έλληνας MasterofWine, ο οποίος είναι συνεργάτης στο πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά