Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:"Το δημοψήφισμα δεν είναι δίλημμα" υποστηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών της Πάτρας

Πάτρα:"Το δημοψήφισμα δεν είναι δίλ...

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Με ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία Πολιτών της Πάτρας» εκφράζει την άποψή της για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοψήφισμα δεν είναι δίλημμα αλλά ζήτημα λογικής και καλούν τον κόσμο να παραμείνει ενωμένος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Γιατί το δημοψήφισμα δεν είναι δίλημμα …

Καλούμαστε οι  Έλληνες  πολίτες στις 5 Ιουλίου να διατυπώσουμε με σαφή τρόπο στο δημοψήφισμα αν αποδεχόμαστε τα προτεινόμενα μέτρα από την Τρόικα των «θεσμών». Μπορεί κάποιος/α να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την διενέργεια δημοψηφίσματος στην παρούσα συγκυρία, να ψήφισε ή όχι κάποια από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι  όσοι είμαστε σε ηλικία κάτω των 60 ετών, πρώτη φορά μας δίνεται η δυνατότητα να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ για ένα εθνικό ζήτημα.

Η δανειακή σύμβαση και τα μνημονιακά μέτρα που μας επιβλήθηκαν, μας είπαν ότι προήλθαν λόγω της διόγκωσης του δημόσιου χρέους σε μεγέθη μη ελέγξιμα που οδήγησαν την χώρα μας σε ουσιαστική χρεωκοπία.  Μετά από 5 χρόνια μνημονίου, οι οικονομικοί δείκτες της χώρας πήγαν προς το χειρότερο αλλά και οι άνθρωποι της χώρας μας έχουν υποστεί την μεγαλύτερη και βίαιη μεταλλαγή στην ζωή τους από τα χρόνια της Κατοχής του ’40.

Στις 17-18 Ιουνίου ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της «Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους» που απαρτίζεται από διεθνείς έμπειρους πραγματογνώμονες σε θέματα Λογιστικών ελέγχων δημόσιου χρέους. Με λίγα λόγια μας είπαν ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους μας (για το οποίο βασανιζόμαστε τα τελευταία χρόνια), είναι παράνομο γιατί προέκυψε από παράνομες συναλλαγές που καταστρατήγησαν ευρωπαϊκούς αλλά και διεθνείς κανόνες. Σε αυτό συμμετείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και οι «θεσμοί» της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Και ερχόμαστε λοιπόν στο δημοψήφισμα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Η Τρόικα, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου Γ, ο Σαμαράς και τα φερέφωνα του ΣΚΑΙ και του ΜΕΓΚΑ, δηλαδή όλοι αυτοί που παρανόμησαν και μας οδήγησαν στην σημερινή μας κατάντια, ενορχηστρωμένοι μας ζητούν κουνώντας μας το δάχτυλο να δεχθούμε τα όποια μέτρα, ψηφίζοντας ΝΑΙ.

Από την άλλη μεριά έχουμε το ΟΧΙ με την αβέβαιη εξέλιξη της κατάστασης.

Αν ψηφίσουμε ΝΑΙ δεχόμαστε την συνέχιση των μέτρων μέχρι τελευταίας μας πνοής και το χειρότερο: τους νομιμοποιούμε πολιτικά για όσα μας έχουν κάνει.

Αν ψηφίσουμε ΟΧΙ αρνούμαστε την εξευτελιστική υποταγή και συνεχίζουμε με όλους τους κινδύνους που έτσι και αλλιώς υπάρχουνε (και με το ναι και με το όχι) να διατηρούμε την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να πραγματοποιηθεί, χαρίζοντας αυτήν την ελπίδα και στους άλλους λαούς της Ευρώπης που μας παρακολουθούν με αγωνία και πολύ συχνά εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Περιμένουν από εμάς για άλλη μια φορά να σταθούμε όρθιοι και άξιοι της Ιστορίας.

Για μας, η επιλογή στο δημοψήφισμα δεν τίθεται σαν δίλημμα, είναι ζήτημα κοινής λογικής και συνειδητοποίησης της κατάστασης που ζούμε.

Όπως και να έχει, ότι και να αποφασίσετε θυμηθείτε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διχαστούμε. Οι εξελίξεις πρέπει να μας βρουν ενωμένους. Αυτό ζητούν οι εχθροί μας και χαίρονται όταν το βλέπουν αιώνες τώρα. Οι εξελίξεις πρέπει να μας βρουν ενωμένους.»

Πρωτοβουλία Πολιτών της Πάτρας

Πάτρα 3/7/2015

 

Διαβάστε επίσης:

Παραλία Πατρών:Μέτωπο υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Πώς και πού ψηφίζουμε την Κυριακή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις