Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την τύχη του δημοψηφίσματος κρίνει σήμερα το ΣτΕ μετά την προσφυγή δύο πολιτών

Την τύχη του δημοψηφίσματος κρίνει σήμερ...

Προσέφυγαν κατά της συνταγματικότητάς του

Σήμερα Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφασίζει για τη συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος στη διάρκεια έκτακτης σύγκλισής του, καθώς δύο Έλληνες πολίτες ζητούν ακύρωση του δημοψηφίσματος, με την ανακήρυξη των Νομοθετικών Πράξεων ως αντισυνταγματικών. Συγκεκριμένα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατατέθηκε προσφυγή ενός δικηγόρου και τέως Συμβούλου Επικρατείας, καθώς και ενός μηχανικού, οι οποίοι ζητάνε να ανακηρυχθούν παράνομες όλες οι νομοθετικές προπαρασκευαστικές πράξεις σχετικές με το δημοψήφισμα της Κυριακής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθενται επίσης να καταθέσουν και αίτηση για να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το τμήμα αναστολών ώστε να «παγώσει» το δημοψήφισμα. 

Υποστηρίζουν ότι τόσο οι πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόταση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξή του είναι αντίθετα στο άρθρο 44 του Συντάγματος και τον νόμο 4023/2011. 

Τονίζουν επίσης ότι δεν επιτρέπεται να τίθενται σε δημοψηφίσματα ερωτήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα και πολιτικής. 

Τα προς έγκριση έγγραφα προσθέτουν έχουν σαφέστατο οικονομικό αντικείμενο επομένως παραβιάζονται ρητά οι συνταγματικές διατάξεις. Λένε επίσης ότι από τη διατύπωση του ερωτήματος δεν προσδιορίζονται ούτε κατά προσέγγιση οι νομικές και οικονομικές συνέπειες στη λειτουργία του κράτους και της κοινωνικής ζωής από τον τρόπο που τίθεται το ερώτημα για την επιλογή του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ. 

Παράνομες είναι, λένε οι δύο πολίτες, και οι προθεσμίες που τίθενται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αφού καθίσταται αδύνατη η ενημέρωση του ελληνικού λαού καθώς στο επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα δεν δημοσιεύονται καν τα κείμενα των διεθνών οργανισμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις