Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καλές οι εντυπώσεις από την μουσική παράσταση Σαλώμη από τους Latinitas Nostra σε μουσική διεύθυνση του Πατρινού Μάρκελλου Χρυσικόπουλου

Καλές οι εντυπώσεις από την μουσική παρά...

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Καραθάνου

Ο Πατρινός τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος συναντήθηκαν επί σκηνής, για να παντρέψουν τη μπαρόκ σκηνή με το λυρικό θέατρο.

Μπερδεύοντας χρώματα Δύσης και Ανατολής δίνουν θεατρικό βήμα στο ορατόριο του Αλεσάντρο Στραντέλα Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής μετατρέποντας το σε όπερα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το σάιτ monopoli.gr.

H παράσταση είναι ενταγμένη στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Αν και ο τίτλος παραπέμπει στον βιβλικό μύθο της Σαλώμης, της ραδιούργας γυναίκας που με το τέχνασμα της -τον χορό των επτά πέπλων- παραπλανά τον Ηρώδη και κερδίζει το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή, στη συγκεκριμένη παράσταση έχουμε να κάνουμε με μια αναπροσαρμογή: όλα λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα οργιαστικό περιβάλλον χωρίς περιορισμούς, την αυλή του βασιλιά Ηρώδη, όπως αναφέρει το monopoli.gr.

To ίδιο σάιτ αναφέρει στην εντύπωση του πως σίγουρα αυτή η συνεργασία των δύο ευφάνταστων δημιουργών οδηγεί σε ένα πρωτότυπο θέαμα που ίσως να ξαφνιάζει, ωστόσο όμως δεν περνά απαρατήρητο. Μπορεί σε κάποια σημεία να γίνεται κοιλιά (σίγουρα δεν είναι από τα ευκολότερα πράγματα η σύζευξη αυτή) το τελικό όμως αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Στην παράσταση (29/6 με 2/7) ένας πολυπληθής θίασος περιμένει το κοινό εξ αρχής στη σκηνή. Διαφορετικοί τύποι, αλλοπρόσαλλοι οι περισσότεροι, διάγουν μια ζωή ευμάρειας με σκηνές που ποικίλουν από ρωμαϊκό όργιο ως λαϊκό πανηγύρι, με την μουσική διάσταση να αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο οπτικό θέαμα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου, στην Αθήνα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Παίζουν: Σαλώμη - Μυρσίνη Μαργαρίτη Ιωάννης - Βαπτιστής Νίκος Σπανός, (cover: Σταμάτης Παυλούς) Ηρώδης - Μάριος Σαραντίδης Σύμβουλος - Jason Darnell, (cover: Χρήστος Κεχρής) Ηρωδιάδα μητέρα - Μαρία Παλάσκα.

Η φωτ. είναι από το σάιτ monopoli.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture