Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανάπλαση του πρώην σκουπιδότοπου ζητούν κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος - Μαζική συγκέντρωση - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανάπλαση του πρώην σκουπιδότοπου ...

Εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα

Με αίτημα την ανάπλαση του πρώην σκουπιδότοπου και τη δημιουργία ενός πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου συγκεντρώθηκαν χθες Τετάρτη οι κάτοικοι του ανατολικού τομέα της Πάτρας. Παρά την βροχή οι συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα ήταν αρκετοί ενώ παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν τα παρακάτω:

"Η Συντονιστική Επιτροπή ευχαριστεί τους κατοίκους του ανατολικού τομέα για την συμμετοχή τους παρά την βροχή στη χθεσινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έγινε στην πλατεία μπροστά από τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου με θέμα:

Ανάπλαση του πρώην σκουπιδότοπου, δημιουργία ενός «Υπερτοπικού Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου» & Αποκατάσταση των «Ρομά»

Πέραν της μεγάλης συμμετοχής των κατοίκων, παρευρέθηκαν επίσης από την Περιφέρεια ο Αντιπερ. κ. Αλεξόπουλος και από τον Δήμο ο Αντιδ. κ. Κορδάς, ο Πρόεδρος του Ανατολ. Τομέα και Διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Στην τοποθέτηση του συνόλου των Συλλόγων, των Φορέων και των Κατοίκων της περιοχής έγινε εκτενής αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων για το καθεστώς που επικρατεί εδώ και χρόνια στον πρώην σκουπιδότοπο, ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν με τους Φορείς της πόλης και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με αυτό.

Στην τοποθέτησή τους οι δύο εκπρόσωποι των Φορέων δεσμευτήκαν για την αξιοποίηση του χώρου, την στενή συνεργασία μαζί μας, την αποδοχή των διαμαρτυριών και των προβληματισμών που εκφράστηκαν εκ μέρους των κατοίκων, οι οποίοι εδώ και τώρα θέλουν έναρξη ενός χρονοδιαγράμματος των ενεργειών που θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Κοινό Αίτημα των Συλλόγων, Φορέων και Κατοίκων είναι να αρχίσει να υλοποιείται αυτή η συνεργασία και να ευρεθούν τα σχετικά κονδύλια για την ανάπλαση.

Στο τέλος κατατέθηκε ένα Ψήφισμα, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Συγκέντρωση."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις