Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου: Αταλάντευτη η πορεία μας στην Ευρώπη και το ευρώ

Νέο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ...

Είχε συνάντηση με τον Υπουργό των εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Προεδρικό Μέγαρο

«Όταν, με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι γνώριζαν, όπως είχε τονίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον στενό της μάλιστα πυρήνα ήταν εκείνη που διασφάλισε όχι μόνο την οικονομική της πορεία, αλλά και γενικότερα την εθνική της ασφάλεια", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι "αυτό είναι ένα θεμελιώδες κεκτημένο και το οποίο μας οδηγεί να γνωρίζουμε ότι η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης πρέπει να μείνει αταλάντευτη".

Ο υπουργός Εξωτερικών όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Βέλγου ομολόγου του στην Αθήνα και στις συνομιλίες που είχαν νωρίτερα, σήμερα, σημειώνοντας ότι συζήτησαν την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπογράμμισε την επισήμανση του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, ότι είναι λάθος να μιλάμε για Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει να μιλάμε για μια εσωτερική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα επόμενα ταξίδια του και σημείωσε ότι "στο Υπουργείο Εξωτερικών φροντίζουμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλό της πατρίδας, και να λύνουμε προβλήματα, ώστε να μην συσσωρεύονται και άλλα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις