Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για ποια Ευρώπη μας μιλούν;

Για ποια Ευρώπη μας μιλούν;

Της Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, Μέλους της Επιτροπής Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων

Καθημερινά είναι τα διαπιστευτήρια που δίνουν στους τροϊκανούς, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ, το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και φορέων, που συγκροτούν τις ‘’συλλογικότητες’’ του ‘’ΝΑΙ’’ και του ‘’ΟΧΙ’’ στο δημοψήφισμα..

"Κοινό μας σπίτι η Ευρώπη" δηλώνει ο Σαμαράς, ‘’δεδομένη η παραμονή μας στην ευρωζώνη’’, ‘’δημοκρατική επιλογή το δημοψήφισμα που βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών παραδόσεων’’ δηλώνει ο Τσίπρας. Κοροϊδεύουν αισχρά το λαό. Το ΄΄όχι΄΄ τους είναι ΄΄ναι΄΄ σε τρίτο μνημόνιο

Ο λαός μας έχει πλέον συγκεντρωμένη πείρα από αυτή τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., που πρέπει να αξιοποιήσει.

Η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της, το πολιτικό της προσωπικό, είναι αυτοί που βομβάρδισαν και διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία.

Η Ε.Ε είναι αυτή, που σήμερα παίρνει ενεργό μέρος στο μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και ξεκληρίζει τους λαούς, στέλνοντάς τους μαζικά στη μετανάστευση.

Η Ε.Ε. είναι αυτή που όσα δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες, για τη συνθήκη του Μάαστριχ, της Λισσαβόνας κ.ά, επαναλαμβάνονταν μέχρι το ΟΧΙ να γίνει ΝΑΙ.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ‘’παραδόσεις’’ της Ε.Ε.

Για ποια Ευρώπη λοιπόν μιλούν; Την Ευρώπη των λαών; Ή την Ε.Ε. του κεφαλαίου;

Η Ευρώπη των λαών στενάζει. Είτε με μνημόνια, είτε χωρίς αυτά. Έχει ανεργία, φτώχεια, μισθούς που δεν ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Έχει εμπορευματοποιημένες βασικές υπηρεσίες, παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλεια κ.ά.

Η Ε.Ε. αυτή ήταν πάντα, μια ένωση του κεφαλαίου που τώρα γίνεται ακόμη χειρότερη. Να γιατί ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, ρήξης με την Ε.Ε. Όχι για να πάμε σε μια άλλη παρόμοια συμμαχία, αλλά για να μπορεί ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του

Να αξιοποιηθούν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για τη λαϊκή ευημερία, που σήμερα εντός της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, είτε μένουν ανεκμετάλλευτες είτε υποτάσσονται στα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. Ορυκτός πλούτος, Βιομηχανία, Ναυπηγεία, Αγροτική Οικονομία, ολ’ αυτά μπορούν να αναπτυχθούν προς όφελος του λαού, χωρίς τους περιορισμούς της Ε.Ε.

Να αναπτύξει η χώρα σχέσεις επωφελείς με άλλες χώρες για ό,τι δεν μπορεί να παράγει η ίδια. Να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να απορριφθούν οι εκβιασμοί και οι απειλές, να καταργηθούν τα μνημόνια.

Δεν είναι ο δρόμος της απομόνωσης, όπως προσπαθούν να πουν όλοι οι υποστηρικτές του ‘’ΝΑΙ’’ και του ‘’ΟΧΙ’’. Σήμερα στην πραγματικότητα ο λαός είναι απομονωμένος απ’ τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες της χώρας.

Η αποδέσμευση απ’ την Ε.Ε. με το λαό πραγματικά στην εξουσία, μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δυνάμεις. Χρειάζεται ένας λαός αποφασισμένος, οργανωμένος, ενημερωμένος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να πάρει την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του. Διαφορετικά θα μετρήσουμε νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες, θα επιλέγουμε κάθε φορά το μικρότερο κακό που οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό.

Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που προβληματίζονται, απορρίπτουν την Ε.Ε. Μπορούν να ολοκληρώσουν το βήμα και τη σκέψη τους. Στο πρόσωπο της Ε.Ε. ν’ απορρίψουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης , που πάει χέρι-χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε τέτοιες ή άλλες συμμαχίες που υπηρετούν το κεφάλαιο κι όχι το λαό.

Να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ - ΔΝΤ – ΕΚΤ

ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης

Αποδέσμευση από την ΕΕ με το Λαό στην εξουσία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις