Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Σε κίνδυνο οι Δικαιούχοι του Παραπληγικού Επιδόματος» - Επιστολή-SOS στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας

«Σε κίνδυνο οι Δικαιούχοι του Παραπληγικ...

Είναι αδιανόητο ο δικαιούχος του παραπληγικού επιδόματος να μην μπορεί να λάβει από τα γκισέ ορισμένων τραπεζών έστω το ποσό των 120€

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και στις πολιτικές παρατάξεις της Βουλής εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκεια και ανησυχία όλων των βαριά κινητικά ανάπηρων της Αχαΐας που είναι δικαιούχοι του παραπληγικού επιδόματος.

Είναι αδιανόητο και ανάλγητο ο δικαιούχος του παραπληγικού επιδόματος να μην μπορεί να λάβει από τα γκισέ ορισμένων τραπεζών έστω το ποσό των 120€ που ισχύει για τους συνταξιούχους με την δικαιολογία ότι δεν αποτελεί σύνταξη.

Με δεδομένο ότι το παραπληγικό επίδομα χορηγείται σε άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία, ποσοστό 80% και άνω) που η καταβολή του είναι κεφαλαιώδης και ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους αλλά ακόμα και για την ίδια τους την επιβίωση θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να είχε επιδείξει την απαραίτητη προνοητικότητα και ευαισθησία ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι δικαιούχοι του παραπληγικού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα, έστω την ύστατη στιγμή, να λυθεί αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριοι Αρχηγοί των Πολιτικών Παρατάξεων

Δώστε Λύση Τώρα! Είναι Ζήτημα Επιβίωσης, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή που διαβίβασαν προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Υγείας, κ Π. Κουρουμπλή, τον Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ Π. Σκουρλέτη και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ.), Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ).

Η επιστολή διαβιβάστηκε και σε όλα τα κόμματα (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νέα Δημοκρατία, Το Ποτάμι, ΠΑ.Σ.Ο.Κ, Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - ΚΚΕ).

Θέμα:  «Σε κίνδυνο οι Δικαιούχοι του Παραπληγικού Επιδόματος»

Κε Πρωθυπουργέ,

Κοι Υπουργοί,

Κυρίες, Κύριοι,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας με έδρα την Πάτρα είναι Α/θμιο σωματείο που αποτελεί παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και αριθμεί σε πάνω από 500 μέλη. Εκπροσωπεί τους παρα/τετραπληγικούς και άτομα με κινητικές αναπηρίες (σκλήρυνση κατά πλάκας, σπαστικότητα, μυοσκελετικές διαταραχές-δυστροφίες, εγκεφαλική παράλυση, πολιομυελίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.) σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα.

Οι εικόνες που εμφανίζουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες να συνωστίζονται έξω από τα ATM των συστημικών τραπεζών της χώρας είναι πρωτόγνωρες, δείχνουν με τον πιο πρόδηλο και κατηγορηματικό τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται η χώρα και ο λαός της και δημιουργούν αισθήματα αγανάκτησης, μεγάλης απογοήτευσης και αβεβαιότητας.

Οι επιπτώσεις από την παραπάνω κατάσταση είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες (ποσοστό από 67% έως 80% και άνω) που είναι δικαιούχοι παραπληγικού επιδόματος και οι οποίοι είτε δεν έχουν πρόσβαση στα ATM είτε λόγω της κατάστασης της υγείας τους αδυνατούν να στοιχηθούν στις πολυάριθμες ουρές και να προβούν σε ανάληψη αυτού του μικρού ποσού (60€ ή 50€) που σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες διατάξεις δικαιούνται.

Εκτός αυτού, παρατηρείται το φαινόμενο, ακόμα και αν φτάσει ο βαριά κινητικά ανάπηρος, παρα/τετραπληγικός στα γκισέ κάποιων εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, να λαμβάνει αρνητική απάντηση με δεδομένο ότι το επίδομα παραπληγίας δεν αποτελεί σύνταξη και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η ανάληψη του ποσού των 120€ που ισχύει για τους συνταξιούχους.

Με δεδομένο ότι το παραπληγικό επίδομα χορηγείται σε άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία, ποσοστό 80% και άνω) που η καταβολή του είναι κεφαλαιώδης και ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους,  αλλά ακόμα και για την ίδια τους την επιβίωση θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να είχε επιδείξει την απαραίτητη προνοητικότητα και ευαισθησία ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι δικαιούχοι του παραπληγικού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος.

Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τους δικαιούχους των υπολοίπων επιδομάτων της Πρόνοιας που πρόκειται να τους καταβληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει άμεσα, έστω την ύστατη στιγμή, να λυθεί αυτό το ακανθώδες ζήτημα ώστε να μπορούν απρόσκοπτα τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες να λαμβάνουν ολόκληρο το επίδομα διότι αν κάτι εδώ διακυβεύεται είναι η ίδια τους η ζωή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις