Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με ανακοίνωση της λέει "Όχι" σε νέα μνημόνια και την κατάρρευση της οικονομίας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με ανα...

Για τους Δημόσιους λειτουργούς, η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι μονόδρομος, αναφέρει η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση – δελτίο Τύπου της ΕΙΝΑ – Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για τη συγκυρία και το δημοψήφισμα της Κυριακής, τονίζονται τα εξής.

«Παράλληλα με την οικονομική κρίση στην πατρίδα μας εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου για Ευρωπαϊκή χώρα ανθρωπιστική κρίση.

Με χαράτσια στην πρόσβαση στις δομές Υγείας και κυρίως μέσω της αύξησης συμμετοχής στο φάρμακο, με εκατομμύρια συμπολίτες μας, άνεργους, ανασφάλιστους, μεγέθυναν οι αποκλεισμοί ιδίως για τους χρονίως πάσχοντες.

Συγχρόνως νοσοκομεία συγχωνεύτηκαν, κλινικές έκλεισαν, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ερημώθηκαν, το προσωπικό μειώθηκε δραματικά.

Ότι έχει απομείνει στη Δημόσια Υγεία, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο, τον προσωπικό  μόχθο των εργαζομένων, που ανέλαβαν ένα άδικο και δύσκολο καθήκον. Να μην αφήσουν τα νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Άνθρωποι, εργαζόμενοι, επιστήμονες που δουλεύουν 80-100 ώρες την εβδομάδα μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, και με ενιαίο μισθολόγιο.

Για τους νέους γιατρούς τα απελπιστικά ωράρια, οι επιθέσεις, η χαμένη εκπαίδευση είναι η καθημερινότητά μας. Εδώ και 5 χρόνια όλοι μας δείχνουν το εξωτερικό.

Αυτό είναι ότι έχουν αφήσει πίσω τους τα μνημόνια. Για την ακρίβεια αυτό είναι το μνημόνιο στην Υγεία, στη λογική του, τη φύση του. Επικίνδυνο πολιτικά, επισφαλές για τους ασθενείς, εξαντλητικό για τους εργαζόμενους.

Στην Αχαϊα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η προφανής αδυναμία των γειτονικών νομαρχιακών νοσοκομείων να καλύψουν τον πληθυσμό του κάθε νομού, προσθέτει ένα ασήκωτο βάρος για τα νοσοκομεία μας. Κάθε μέρα εφημερεύει ένα νοσοκομείο για πάνω από 500.000 κατοίκους.

Ο προϋπολογισμός για το 2015 ξέραμε ότι αρκεί μόνο μέχρι το 1ο εξάμηνο. Χωρίς μαζικές προσλήψεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα.

Ένα νέο μνημόνιο θα βάλει ταφόπλακα στη Δημόσια Υγεία. Εάν υπάρξουν νέα μέτρα, όποια και εάν είναι αυτά, θα βάλουν το λιθαράκι για τη συνολική κατάρρευση των Δημόσιων δομών Υγείας.

Για εμάς λοιπόν, τους Δημόσιους λειτουργούς,  η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι μονόδρομος.

Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ. Όχι σε νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΟΧΙ στο κλείσιμο των νοσοκομείων μας. Όχι στη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας».

*Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. Τάσος Γιακουμής και ο Γραμματέας Γιώργος Ευφραιμίδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις