Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι καταθέτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούν να μεταφέρουν 300 ευρώ σε άλλο λογαριασμό τους

Οι καταθέτες του Ταμείου Παρακαταθηκών κ...

Συμπληρώνοντας αίτηση με τα στοιχεία τους

Πολλοί είναι και οι πολίτες που διατηρούν λογαριασμούς ή παίρνουν τη σύνταξη τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αγίου Ανδρέου 6), οι οποίοι έχουν σημαντικό πρόβλημα αυτές τις μέρες καθώς το Ταμείο δεν διαθέτει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ).

Για τους μεν συνταξιούχους ήδη από την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 έως και την Παρασκευή ανακοινώθηκε η εξυπηρέτηση τους προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ που είναι το όριο. Όσο για τους πολίτες που διατηρούν λογαριασμούς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που δεν ανήκει στις 4 συστημικές τράπεζες της χώρας αλλά αποτελεί υπηρεσία με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, υπάρχει αναρτημένη μία ανακοίνωση έξω από το κατάστημα της υπηρεσίας (μας είπαν πως υπάρχει και ηλεκτρονικά στην σελίδα του Ταμείου στο διαδίκτυο) που αναφέρει πως παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης μίας αίτησης από τον καταθέτη για μεταφορά χρημάτων σε άλλο λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα δίνεται το δικαίωμα για μεταφορά ποσού 300 ευρώ (δηλαδή το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ επί 5 εργάσιμες μέρες) από το λογαριασμό που διαθέτει ο καταθέτης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε λογαριασμό άλλου πιστωτικού ιδρύματος όπου ο καταθέτης ή ο συνδικαιούχος (αν υπάρχει) διατηρεί λογαριασμό.

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της αίτησης θα χρειαστεί οι καταθέτες να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως όνομα, πατρώνυμο, αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ, διεύθυνση και τηλέφωνο και το κυριότερο φωτοτυπία του ΙΒΑΝ του λογαριασμού του άλλου πιστωτικού ιδρύματος όπου θα μεταφερθούν τα χρήματα.

Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τον αριθμό λογαριασμού (βιβλιάριο) του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η αίτηση γίνεται και ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις