Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Τρίτη Ηλικία υποδέχτηκε το καλοκαίρι με τραγούδι και χορό-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Τρίτη Ηλικία υποδέχτηκε το καλοκαίρι μ...

Επιτυχής η εκδήλωση του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας/ΚΑΠΗ στο Θεατράκι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του Τμήματος  Τρίτης Ηλικίας/ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στο Θεατράκι της Μαρίνας.

Στην εκδήλωση οι κεντρικοί πρωταγωνιστές ήταν τα μέλη των τριών ΚΑΠΗ της πόλης μας. Παρουσίασαν με πολύ ενέργεια και κέφι μουσικοχορευτικά  δρώμενα, με ακούσματα των Θεοδωράκη , Σεφέρη κι άλλων  έως χορευτικά από τόπους της πατρίδας μας  με την καθοδήγηση της χορωδού Πέννυς Γιαννοπούλου και του υπεύθυνου του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων Χρήστου Γιαννόπουλου.

Επίσης παρουσιάστηκε μέρος της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στην ομάδα «Άσκησης κι Ευεξίας» με υπεύθυνη την γυμνάστρια του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων Γιώτα Φουράκη, ενώ μέσα από εξαιρετικό οπτικοακουστικό υλικό το κοινό ταξίδεψε σε μια γεμάτη χρονιά δράσεων και πρωτοβουλιών που έλαβαν χώρα στα 3 ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Ιδιαίτερη πινελιά  έδωσε η ορχήστρα μελών ΚΑΠΗ  «BELLE  EPOQUE»   υπό  την καθοδήγηση  των Σταύρου  Σακοράφα  και Γιώργου  Βασιλείου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, με δυναμισμό αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει η 3η Ηλικία και σε αυτό που βιώνει καθημερινά, ενώ δεν της αξίζει  σε  σχέση με  το τι έχει δώσει στην ελληνική κοινωνία  τόσα  χρόνια  με την εργασία της. Ζήτησε  από όλους να αντισταθούν στην υφαρπαγή των αυτονόητων δικαιωμάτων τους για καλύτερη ζωή.

Πέραν του πολιτιστικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στους χώρους των ΚΑΠΗ, όπου ο σύγχρονος ρόλος, τους τα καθιστά κέντρα κοινωνικής και πολιτιστικής καθημερινής δράσης, αλλά και σε δυσκολίες όπως η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δομών κι η σημαντική έλλειψη επιστημονικού  και βοηθητικού  προσωπικού.  Ομάδες όπως η γυμναστική για άσκηση και ευεξία, η εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες και οι ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης ηλικιωμένων με την συνδρομή του εξειδικευμένου  προσωπικού,  αγκαλιάζονται από εκατοντάδες μέλη των ΚΑΠΗ καθημερινά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας  και  Κοινωνικής  Πολιτικής κ. Πελεκούδας, η αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κα Μπιρλή, τα  μέλη του ΔΣ του Οργανισμού  κκ Γιαννιά, Σκιαδαρέσης, Πρέζας, η τέως πρόεδρος του Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου ,καθώς και η διευθύντρια του Οργανισμού  Αγγελική  Ψαρρού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture