Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, πριν είναι πολύ αργά…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Με ψυχραιμία και νηφα...

Δήλωση του πολιτευτή της ΝΔ για το δημοψήφισμα

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, ο Αχαιός πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, επιχειρεί να βγει από το αδιεξόδο των διαπραγματεύσεων που η ίδια δημιούργησε με την πεντάμηνη καθυστέρηση.

Θα μπορούσε, όμως, πριν αποφασίσει αυτή την εξαιρετικά υψηλού ρίσκου κίνηση, να επιδιώξει τη συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ώστε να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο απέναντι στους δανειστές.

Δεν το έπραξε. Επέλεξε τη μοναχική πορεία προς τις κάλπες της 5ης Ιουλίου.

Αν -κατόπιν τούτου- η χώρα οδηγηθεί σε επικίνδυνες περιπέτειες και τα αχαρτογράφητα της διεθνούς απομόνωσης, οι ευθύνες της κυβέρνησης θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες!

Ας ζυγίσει λοιπόν ξανά τις πιθανές συνέπειες της απόφασής της με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και ας πράξει τα δέοντα, πριν είναι πολύ αργά...».

_____________________________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο.  Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις