Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Κώστας Μπονέλης εξηγεί στο thebest.gr τι πρέπει να προσέχουμε στην παραλία

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Κώστας Μπονέλης ...

Επτά συμβουλές

Το καλοκαίρι "είναι εδώ" και παρά τις πολλές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε πάντα η εξόρμηση σε μια παραλία, έστω και κοντινή, είναι μια καλή ιδέα.

Κατά την επίσκεψη μας σε μια παραλία είναι αρκετά αυτά που πρέπει να προσέξουμε ώστε να είμαστε ασφαλείς. Το thebest.gr συμβουλεύτηκε τον ναυαγοσώστη Κώστα Μπονέλη και συγκέντρωσε όσα πρέπει να προσέξετε και να κάνετε στην πάραλία προκειμένου να μην βρεθείτε σε κίνδυνο.

1.Το πιο σημαντικό είναι να έχουν περάσει 3-4 ώρες μετά το φαγητό για να κολυμπήσει κάποιος στην θάλασσα. 2.Επίσης απαγορεύεται αν κάποιος έχει καταναλώσει αλκόολ να εισέλθει στο νερό.

3.Όλες οι παραλίες πλέον έχουν οριοθετηθεί έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι μέχρι που είναι ασφαλές να κολυμπούν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες στις οργανωμένες παραλίες και ότι ο ναυαγοσώστης δεν είναι μόνο για να κάνει διασώσεις αλλά για να πληροφορεί και να προλαμβάνει τυχών περιστατικά.

4.Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να απομακρύνονται από την ακτή ( έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά στην περιοχή της Πλαζ όπου πολλοί νομίζοντας ότι έχουν τις δυνάμεις και τις ικανότητες του παρελθόντος κολυμπούν αμέριμνοι και απομακρύνονται πολλά μέτρα μακριά δυσκολεύοντας έτσι την δουλειά του ναυαγοσώστη, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους ).

5.Στην περιοχή του Ρίου οι λουόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν επικίνδυνα ρεύματα τα οποία αλλάζουν την διεύθυνσή τους απροειδοποίητα.Θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι εάν δεν μπορούμε να βγούμε στην ακτή λόγω των ρευμάτων που υπάρχουν , ποτέ δεν κολυμπάμε κόντρα σε αυτά γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κουραστούμε και να κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη την έξοδό μας προς την ακτή.

6.Ο χειρότερος εχθρός μας όταν νιώσουμε ότι κινδυνεύουμε είναι ο πανικός. Χωρίς να πανικοβληθούμε θα πρέπει φωνάξουμε για βοήθεια και μέχρι να μας προσεγγίσει ο ναυαγοσώστης θα πρέπει να κολυμπάμε προς την φορά των ρευμάτων της θάλασσας κολυμπώντας πάντα προς την ακτή.

7.Τέλος όποιος έχει ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του θα πρέπει να κολυμπάει μόνο σε ζεστές θάλασσες και να αποφεύγει τα κρύα νερά.

Πάνω απ' όλα για να περάσουμε όμορφα στην παραλία πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για την ασφαλειά μας. Απο εκεί και πέρα πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και... καλές βουτιές!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις