Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η χώρα καταρρέει από τους «σωτήρες» της- Βαφτίζουν τον εξευτελισμό αξιοπρέπεια και την υπερήλικη του ΑΤΜ...Μπουμπουλίνα

Η χώρα καταρρέει από τους «σωτήρες» της-...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Ε, λοιπον όχι δεν αισθάνθηκα υπερήφανη ως απόγονος της Μαυρογένους όταν είδα χθες τα ξημερώματα το ρολογάκι του CNN να μετράει σε ζωντανή μετάδοση το τέλος για τη χώρα μου σε παγκόσμια πρώτη.

Κανένα ρίγος δεν νιώθω όταν βλέπω τις τράπεζες με τα λουκέτα και βεβαίως κάθε άλλο παρά αξιοπρέπεια νιώθω όταν βλέπω τους γέροντες να κάνουν ουρές έξω απο την τράπεζα, μαζί με μνήμες από το ’40 που νόμιζαν να είχαν αφήσει πίσω τους ανεπιστρεπτί όπως και τους θιασώτες  του εμφυλίου που ακολούθησε.

Καμία αξιοπρέπεια δεν νιώθω έχοντας στείλει στο εξωτερικό να με εκπροσωπήσει μια παιδική χαρά η οποία αξιώνει ρόλο Τσε, με μπότες και τζάκετ τα οποία περιέφεραν μέσα τους μια ωραία φούσκα, έναν επικίνδυνο παιδότοπο ο οποίος μαζί με τους πολλούς ημετέρους που πρόλαβε και βόλεψε  και ακόμη και σήμερα βολεύει, φαντασιώνεται ρόλο αναμορφωτή της Ευρώπης... Αυτής της Ευρώπης   την οποία η  χώρα μου αποχαιρετά  εξόριστη από την κουπαστή καθώς το πλοίο απομακρύνεται και χάνεται στον ορίζοντα του πουθενά και του επαναστατημένου τίποτα.

Καθόλου  αξιοπρεπής δεν νιώθω  που έχω μια κυβέρνηση η οποία όταν μιλάει κοιτάμε το ρολόι να δούμε πότε θα τα γυρίσει, πότε θα αυτοδιαψευστεί, πότε θα μας πει άλλα, ή –πράγμα σύνηθες-, πότε θα μας πει ότι δεν είπε αυτά που όλοι με τα αυτιά μας ακούσαμε και ότι τα κατασκεύασαν τα ΜΜΕ, όπως και τις ...ουρές στις τράπεζες.

Δεν λέγεται αξιοπρέπεια να έχουμε πρόεδρο της Βουλής την επιτομή της γραφικότητας, την έτοιμη να βγάλει το μαστίγιο για να μας δείρει,  ούτε είναι δημοκρατία η εισβολή στους δικηγορικούς συλλόγους και τα συλλογικά όργανα για να μην αποφασίσουν, δεν είναι ελευθερία η επίθεση στους δημοσιογράφους για να μην μιλήσουν, η στοχοποίηση κάθε αντίθετης φωνής ως δουλοπρεπούς στους εχθρούς εταίρους.

Καμία υπερηφάνεια ως ...Μπουυμπουλίνα δεν νιώθω που οι επιχειρήσεις βουλιάζουν, που αφήνουν τους υπαλλήλους απλήρωτους, που τα μαγαζιά χάσκουν άδεια, που τα νησιά χορεύουν με τις ακυρώσεις, που  τρέχουν οι συνάνθρωποί μου να πάρουν μακαρόνια και βγαίνουν εγκύκλιοι για την προμήθεια τροφίμων.

Να μου λείπει η στολή του ' 21, στο σήμερα ζω και αν ήθελα να έχω παρέα μου στολές, υπάρχουν χώρες για να πάω, αλλά μόνο για τουρισμό. Γιατί όπου υπάρχουν...στολές, υπάρχουν και δράματα.

Και όχι, δεν είναι δυνατόν να ακούω για Κολοκοτρώνηδες από τους υπερμάχους της κατάργησης των παρελάσεων, από την δήθεν πολιτική διανόηση ενός δήθεν κόμματος, ομήρου ανεύθυνων συνιστωσών.

Ντροπή αισθάνομαι για τους ξαναμμένους οπαδούς της δραχμής που επιτίθενται με θράσος σε κάθε αντιφρονούντα και θεωρώ αίσχος και όχι έκφανση δημοκρατίας να σέρνεται ο λαός μου στις κάλπες για να ψηφίσει για κάτι που δεν καταλαβαίνει, να απαντήσει σε ένα ερώτημα που δεν υπάρχει.

Θεωρώ εκτροπή το να αποφασίζω για το μέλλον μου σε πέντε μέρες με ένα αγγλόφωνο  ψηφοδέλτιο που δείχνει το "όχι", όπως γίνεται με τα σταυρωμένα στις γριές.

Καμία αξιοπρέπεια δεν νιώθω ακούγοντας ότι ψήφισα πρωθυπουργό που δεν είναι παντός καιρού λές και ψηφίσαμε τον Τσίπρα για τις περιόδους της ηλιοφάνειας. Ο Κολοκοτρώνης του Καμμένου, δεν έπαιρνε δελτίο καιρού για να κρατήσει το τιμόνι. Ούτε γύριζε πίσω να ρωτήσει τις ομάδες του για να πάρει απόφαση να ανέβει στο ...άλογο και να επιστρέψει για να πει την υποχώρηση στους λίγους  επανάσταση υπέρ των πολλών.

Και όταν γυρνάω στους δρόμους της πόλης και τους βλέπω έρημους, τα μαγαζιά άδεια και τον κόσμο χαμένο στην αναμονή για 60 ευρώ, να σκοτώνεται μεταξύ του για τον...αγώνα, σκέφτομαι πως είμαστε μόνο στην αρχή. Και όχι δεν είμαι Μπουμπουλίνα, για ραγιά με πάνε, χωρίς καράβια για να τα ναυλώσω για τον...αγώνα.

Πολύ ακριβά θα την πληρώσουμε αυτή την αριστερά που το μόνο τελικά που γνώριζε να κάνει, ήταν να λαϊκίζει και να επιτίθεται.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν,  είναι είτε να πάρουν πίσω τώρα το δημοψήφισμα και να ενηλικιωθούν, είτε να παραιτηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις