Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μονόδρομος το «ναι» στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας

Μονόδρομος το «ναι» στην ευρωπαϊκή προοπ...

Του Θανάση Νταβλούρου, τ. Βουλευτή Αχαϊας της Ν.Δ.

Διανύουμε κρίσιμες ώρες για τον τόπο, τις κρισιμότερες ώρες που έχει βιώσει η πατρίδα μας μεταπολεμικά.

Οι Έλληνες πολίτες ζουν εφιαλτικές στιγμές, όρθιοι μπροστά στα ΑΤΜ των κλειστών τραπεζών για να βγάλουν από αυτά μόλις 60 ευρώ, σχηματίζουν ουρές στα βενζινάδικα και συνωστίζονται στα σούπερ μάρκετ για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη βασικά αγαθά, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Τον σημερινό εφιάλτη που ζούμε τον είχαμε προαναγγείλει προεκλογικά ως Νέα Δημοκρατία, μόνο που τότε μάς είχαν κατηγορήσει ότι καλλιεργούσαμε κλίμα φόβου και κινδυνολογίας.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου νίκησε τελικά ο λαϊκισμός και ηττήθηκε, όχι η παράταξη μας αλλά η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να βιώνουμε αυτές τις μέρες τις πρώτες οδυνηρές επιπτώσεις, προάγγελο του μέλλοντος που μάς περιμένει στην περίπτωση που μείνουμε εκτός ευρώ.

Τούτες τις δραματικές στιγμές επιβάλλεται ο ελληνικός λαός να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην «τσιμπήσει» στις διχαστικές πρακτικές αυτών που προωθούν την έξοδο της χώρας από το ασφαλές καταφύγιο της Ευρώπης, καθώς το παρήγορο είναι ότι ακόμη δεν χάθηκαν όλα.

Είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ο οποίος ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να διορθώσει τη λαθεμένη επιλογή της 25ης Ιανουαρίου, ψηφίζοντας υπέρ της αδιατάρακτης παραμονής μας στην ευρωζώνη και κατ’ επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και δίνοντας παράλληλα τέλος σε μια κυβέρνηση επικίνδυνων ερασιτεχνών και τυχοδιωκτών.

Επομένως, εάν κι εφόσον γίνει τελικά το δημοψήφισμα – παρωδία της ερχόμενης Κυριακής, το «ναι» είναι μονόδρομος για το μέλλον της Ελλάδας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις