Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ινδονησία: Συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου σε κατοικημένη περιοχή - Δεκάδες οι νεκροί

Ινδονησία: Συντριβή στρατιωτικού αεροπλά...

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules C-130  είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν και  βρισκόταν καθ' οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωση του συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι και ο απολογισμός των νεκρών συνεχίζεται να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του στρατού Φουάντ Μπασία το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου. Ενώ έχουν εντοπιστεί μέχρι ώρας πέντε πτώματα μελών του πληρώματος. Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 113 άτομα.

Σύμφωνα με τα μαρτυρίες από τα μέσα ο πιλότος είχε ζητήσει, λόγω τεχνικών προβλημάτων, να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Αυτή μάλιστα, έγινε γνωστό ότι είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

 

Πηγή:topontiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις