Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-H Πάτρα είναι μόδα και μετρά δεκατέσσερις Πατρινούς σχεδιαστές εντός και εκτός πόλης

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-H Πάτρα είναι μόδα και μετρά δε...

Δείτε ποιοί είναι

Η μόδα και το στυλ είναι απ' ότι φαίνεται χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Πατρινών. Το γεγονός ότι από την Πάτρα ξεκίνησαν αρκετοί πευχημένοι σχεδιαστές ίσως να μην είναι και τόσο τυχαίο. Αν το καλο-σκεφτούμε δεν είναι και λίγοι.

Ο Νίκος Αποστολόπουλος γεννήθηκε και έζησε στην Πάτρα μέχρι τα δεκαοκτώ του και βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ σε νεαρή ηλικία έφυγε για το Παρίσι με το όνειρο να γίνει διπλωμάτης.

Εκείνη την εποχή άρχισε να γνωρίζει τον κόσμο της μόδας. Εγκατέλειψε τα στεγνά γραφεία και από τη θέση του διευθυντή μεγάλων εταιριών που εκπροσωπούσαν γνωστούς οίκους μόδας γύρισε όλο τον κόσμο. Έκανε διεθνή επιτυχία με τα χαρακτηριστικά ανδρικά εσώρουχά του και δεν περιορίστηκε εκεί. Τα τελευταία χρόνια υπογράφει ολοκληρομένες ανδρικές συλλογές ενώ την υπογραφή του φέρουν και αρώματα.

Ο Πατρινός σχεδιαστής μόδας Δημήτρης Στρέπκος (Celebrity Skin ) είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής των celebrities. Και πώς να μην είναι αφού τα σχέδια του είναι πάντα ιδιαίτερα και πρωτότυπα.

Δεν είναι τυχαίο ότι επώνυμες κυρίες της Ελληνικής showbiz επιλέγουν τις δημιουργίες τους.
Με την ομάδα του επιμελείται  τα ρούχα πολλών επώνυμων, ανάμεσά τους η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Αντα Λιβιτσάνου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ελένη Φουρέιρα, η Εβελίνα Παπούλια, η Ειρήνη Δούκα, η Shaya, η Αντιγόνη Ψυχράμη, Βαλάντω Τρύφωνος, Κατερίνα Καραβάτου, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Μαρία Σολωμού, η Φαίη Ξυλά, η Νίκι Πόντε, η Μελίνα των Vegas και η λίστα δεν τελειώνει.

Ο Πάνος Απέργης ήρθε σε επαφή με τον χώρο της μόδας σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς η μητέρα του είχε κατάστημα ρούχων. Από τότε το ταλέντο και ο χαρακτήρας του, τον έκαναν  να ξεχωρίσει.

Οι δημιουργίες που έχει ήδη υπογράψει πολλές και σημαντικές: συλλογές ρούχων, κοστούμια για ταινίες και παραστάσεις, κοσμήματα που έφτασαν μέχρι και  το Μουσείο Μπενάκη.

Η Νέλλα Ιωάννου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άλλαξε όμως κατεύθυνση και από τον πρώτο χρόνο των σπουδών της στο χώρο της μόδας προτίμησε να μπει στον εργασιακό τομέα για να συνδυάζει την θεωρία με την πράξη.

Δειγμάτισε ρούχων εταιρειών ώσπου σχεδίασε τα δικά της. Εργάσθηκε ως ενδυματολόγος  στη σειρά του MEGA, “ Το κόκκινο δωμάτιο" και τελικά βρέθηκε στο atelier της ΛΟΥΚΙΑΣ. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τα πρωτότυπα κομμάτια της με έδρα την Πάτρα.

Η σχεδιάστρια των παιδικών ρούχων «things to love» Μαρία Βασιλάκη δεν φοβήθηκε να το τολμήσει. Αν και καταξιωμένη σκηνογράφος στον χώρο του θεάτρου και του χορού, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να επέστρεψει από την Αθήνα στην Πάτρα.

Ονειρευόταν να βρει έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο ανθρώπινο ακόμα κι αν χρειαζόταν να αλλάξει επαγγελματικό πλαίσιο. Όταν έγινε μητέρα η δυσκολία της να βρει ρούχα για το μωρό  της σε συνδυασμό με τις γνώσεις της στη ραπτική και την αισθητική του ρούχου την οδήγησαν να ακολουθήσει έναν νέο δρόμο.

Στον χώρο της μόδας τις εντυπώσεις έχει κερδίσει και η εταιρεία Thiros, ο σχεδιαστής και ιδιοκτήτης της οποίας είναι πατρινός με τα αξεσουάρ που δημιουργεί. Οι τσάντες της εταιρείας έχουν αγαπηθεί απί τις γυναίκες που επιλέγουν να τις κρατάνε συχνά.

Είναι η απάντηση της Ελλάδας στις επώνυμες πανάκριβες τσάντες του εξωτερικού. Με πολύ μοντέρνο και ιδιαίτερο design,ποιοτικά υλικά και υψηλή αισθητική οι κερδίζουν ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες.

Η Ειρήνη Ανδρικοπούλου μπορεί να σπούδασε χρηματοοικονομικά και να έκανε μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο όμως η μόδα είναι πλέον σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής ζωής της. Όλα ξεκίνησαν όταν, επηρεασμένη από την μητέρα της που εργαζόταν σαν μοδίστρα, αποφάσισε να σπουδάσει πατρόν.

Κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο  και από τότε όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ζω διπλή ζωή, το πρωί οικονομολόγος το απόγευμα σχεδιάστρια». Η Ειρήνη Ανδρικοπούλου παρουσίασε πριν λίγο καιρό την πρώτη της συλλογή ρούχων για το καλοκαίρι του 2015 σε γνωστό Fashion Show.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το eshop μέσα από το οποίο θα διατίθενται τα ρούχα της, αλλά και η συνεργασία με καταστήματα ρούχων. Lefkon είναι η ονομασία της φίρμας της.

Το όνομα της αποτελεί συνώνυμο του custom made ρούχου, των νυφικών και βραδινών με πιστές πελάτισσες εδώ και χρόνια. Η Πατρινή σχεδιάστρια μόδας Ιφιγένεια Φωκά κάνει φέτος το επόμενο βήμα της δημιουργώντας την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της Heritage S/S 15, η οποία θα ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη.

Κάθε κομμάτι είναι δουλεμένο στο χέρι και είναι μοναδικό. Η αρχαία λαϊκή τέχνη  της αγγειογραφίας και η αισθητική των σχεδίων αποτελεί πηγή έμπνευσης της.

Πιστεύει ότι η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Όπως λέει «Ξεκινά με μικρά ερεθίσματα και η αρχική σου ιδέα αρχίζει να βαθαίνει και να δένει» ενώ εξομολογείται ότι υπάρχουν φορές που έχει  τόσα πολλά στην φαντασία της που θέλει  να υλοποιήσει, αλλά βάζει φρένο αλλιώς δεν θα ολοκλήρωνε τίποτα και πότε.

 

 

Η Νέλλη Βεργοπούλου, αν και σπούδασε αρχιτεκτονική, δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και της σχεδίασης ρούχων. Το ατελιέ της στο κέντρο της Πάτρας είναι ο χώρος όπου δημιουργεί και πειραματίζεται. Αυτή η ανάγκη για δημιουργία και  πειραματισμό είναι που την οδήγησε στον χώρο της μόδας.

«Rich Bitch & Poor Dog Fashion» ονόμασε την φίρμα της ενώ τον Απρίλιο του 2013 εγκαινίασε το δικό της κατάστημα στην οδό Αλ.Υψηλάντου παρά το ρίσκο που ήξερε ότι παίρνει. Άλλωστε όπως μας λέει :«δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς ρίσκο».

 

Η Ειρήνη Παπαγιαννοπούλου είναι η  η «ψυχή» της εταιρίας Eirren.  Eίναι Αιγιώτισσα αλλά πλέον πολυτογραφημένη Πατρινή και δημιουργεί τα υπέροχα φουλάρια της, που έφτασαν μέχρι το βρετανικό μουσείο, με έδρα την πόλη. Ξκίνησε την ξεχωριστή επιχειρηματική προσπάθειά της στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης το 2014. Κι όμως σχεδόν αμέσως είδε την προσπάθειά της να αποφέρει καρπούς.

Όλα ξεκίνησαν επειδή είχε την επιθυμία να δημιουργήσει ένα προϊόν βασισμένο σε ελληνικές πρώτες ύλες καθώς και στην ελληνική ιστορία.Στόχος της  ήταν ο τουρισμός. Να αγοράσει ο επισκέπτης της χωράς μας φεύγοντας ένα ελληνικό, διαχρονικό, χρηστικό και παράλληλα ποιοτικό δώρο.

 

Δημιούργημα της Σοφίας Βαγενά και της Κωνσταντίνας Καμπισοπούλου, οι The Artians, καταφέρνουν να μετουσιώνουν την αγάπη τους για την τέχνη και τη μόδα, σε ένα απόλυτα επίκαιρο label. Μας συστήθηκαν πριν από δυόμισι περίπου χρόνια έχοντας ως σκοπό να δημιουργήσουν ρούχα σχεδιαστικής λιτότητας και άνεσης.

To Fashion Brand, The Artians, αναπτύσσει δυναμικά τα σημεία πώλησης- σε υψηλής αισθητικής Boutique στη χώρα μας-, αλλά παράλληλα επεκτείνεται και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από το Λονδίνο και το Μιλάνο, που αποτελούν και τον πυρήνα της παγκόσμιας μόδας.

 

 

Η Εύη Καρατζά με πολύχρονη πορεία  στα media και στο χώρο της μόδας έχει την δική της ξεχωριστή ταυτότητα που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της.

Η σχέση της με την μόδα ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Φαντασία, άνεση και στυλ είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τα ρούχα της. Εμπνέεται  από όλες τις εικόνες που έχει σε σχέση με την μόδα  ενώ παράλληλα καινοτομεί παρουσιάζοντας νέες ιδέες.

Επικεντρώνεται σχεδιαστικά στα υπερόχα Shirt Dresses που δημιουργεί με μεγάλη επιτυχία.

Η Πατρινή σχεδιάστρια κοσμημάτων Βασιλεία Παρασκευά έχει χαράξει την δική της ξεχωριστή και πετυχημένη πορεία στον χώρο.

Ελένη Μενεγάκη, Τζένη Μπαλατσινού, Τάμτα είναι κάποιες από τις κυρίες που λατρεύουν να φορούν τις μοναδικές δημιουργίες της. Μέταλλο, δέρμα, χάντρες  είναι κάποια από τα υλικά που "δένει" αρμονικά μεταξύ τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight