Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τα ενοριακά ταμεία των Φιλοπτώχων έχουν πληγεί και ξεματώνουν»- Η Μητρόπολη Πάτρας στον καιρό της κρίσης

«Τα ενοριακά ταμεία των Φιλοπτώχων έχουν...

Αυτό ανέφερε ο Επίσκοπος Κερνίτσης, Βοηθός Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρύσανθος στο thebest.gr

Με αγωνία και ανησυχία παρακολουθεί τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών η Μητρόπολη Πατρών συστήνοντας παράλληλα στον κόσμο ψυχραιμία και νηφαλιότητα και το κυριότερο πίστη στο Θεό.

Καίριας σημασίας ήταν και το κήρυγμα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου την περασμένη Κυριακή στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «βαδίσαμε ένα δρόμο με αγκάθια ανυπόδυτοι και θελήσαμε να διαπραγματευτούμε τίς τύχες μας απέναντι στους ψυχρούς συνομιλητές, χωρίς Θεό» και ζήτησε «έστω και την τελευταία στιγμή ας προσευχηθούμε».

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών μπροστά στα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, παραμένει στο πλευρό των πιστών. Κατ’ αρχάς η Ιερά Μητρόπολη μέσω του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου στέκεται αρωγός στο πλευρό των πασχόντων, των ανέργων και των εμπερίστατων αδελφών.

Σε δήλωση του στο thebest.gr, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Βοηθός του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρύσανθος Στελλάτος ανέφερε πως παρότι τα έσοδα των Φιλοπτώχων των ενοριών της Μητροπόλεως Πατρών όλο το τελευταίο διάστημα μειώνονται και οι ανάγκες των ενοριών αυξάνονται, η Μητρόπολη Πατρών δεν έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν και να βοηθάει.

«Τα ενοριακά ταμεία των Φιλοπτώχων έχουν πληγεί και “ξεματώνουν”», είπε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ.κ. Χρύσανθος προσθέτοντας πως στην ενορία του, τον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου, καθημερινά δίνονται τρόφιμα σε κόσμο, όπως ένα κιλό μακαρόνια. Επίσης όπου χρειαστεί δίνονται και ενδύματα.

«Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών μέσω των δομών της όπως την Τράπεζα Τροφίμων και Ένδυσης που λειτουργεί από κοινού με τον Δήμο, τον ξενώνα για τους συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο στο Ρίο αλλά και τα γεύματα που προσφέρονται από τις ενορίες, θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει στον κόσμο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν πλήξει και τα ταμεία και έσοδα των Μητροπόλεων λόγω της κρίσης. Αυτό που συνιστώ σε όλους είναι τις δύσκολες αυτές στιγμές να έχουμε πίστη στο Θεό, ελπίδα, ψυχραιμία και μετάνοια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρύσανθος.

Να θυμίσουμε πως γεύματα επί καθημερινής βάσης ετοιμάζονται και προσφέρονται στις ενορίες του Αγίου Ανδρέου, του Παντοκράτορος, της Αγίας Βαρβάρας, της Παναγίας Αλεξιώτισσας, της Αγίας Σοφίας, κ.α.

Στο ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου, όπως είπε ο προιστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης που διατελεί και εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπόλεως Πατρών, στο thebest.gr,  πάνω από 100 άτομα σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα γεύματα της ενορίας ενώ οι μερίδες φαγητού είναι πολύ περισσότερες καθώς πολλοί παίρνουν και μερίδα φαγητού και για το βράδυ.

Ο π. Νικόλαος μιλώντας στο thebest.gr επισήμανε και κάτι ακόμα, ότι η προέλευση του κόσμου στους ναούς ήταν αυξημένη τόσο την περασμένη Κυριακή όσο και την Δευτέρα και την Τρίτη 30 Ιουνίου. «Ο παλιός ιερός ναός του Αγίου Ανδρέου αν και Δευτέρα και Τρίτη ήταν γεμάτος και ο κόσμος έβρισκε ένα καταφύγιο και ένιωθε μία ανακούφιση. Τα γεύματα – συσσίτια της ενορίας μας συνεχίζονται κανονικά.

Αυτό που συνέστησα ξεκάθαρα στο κήρυγμα μου προς τους πιστούς ήταν να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία και η ενότητα και όχι οι εμφυλιοπολεμικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Να απαλλαγούμε από τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις και ο λαός μας να παραμείνει ενωμένος για να είναι πιο ισχυρός», ανέφερε ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις