Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές παιδικού και νεανικού κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Συνεχίζονται κανονικά οι προβολές παιδικ...

Με τρεις ταινίες την Τετάρτη στις 21.15

Συνεχίζονται στις 21.15 το βράδυ της Τετάρτης 1η Ιουλίου 2015, στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη, οι προβολές παιδικού και νεανικού κινηματογράφου, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το τετραήμερο των προβολών καθώς και το εργαστήρι για παιδιά γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Νεανικό Πλάνο.

«Ο Χουάν και το σύννεφο» που είναι μία ταινία κινουμένων σχεδίων διάρκειας 16 λεπτών καθώς και οι ταινίες μυθοπλασίας  «Πίσω απ' την κουρτίνα» και «Ο δράκος του πάγου» είναι στο πρόγραμμα προβολών της Τετάρτης 1η Ιουλίου.

Ο Χουάν και το σύννεφο του Giovanni Macceli

Ισπανία, 2014, animation, 16 λεπτά.

Ο Χουάν δεν έχει φίλους. La Nube είναι το όνομα του σύννεφου. Ούτε κι αυτό έχει φίλους. Από τότε που συναντήθηκαν έγιναν φίλοι. Ωστόσο, καθώς ο Χουάν μεγάλωνε χάθηκε στο γκρίζο κόσμο των μεγάλων.

Πίσω από την κουρτίνα του Teemu Nikki

Φιλανδία, 2013, μυθοπλασία, 7 λεπτά.

Πρόκειται για μια σχολική οντισιόν τη δεκαετία του ’80. Ο Mikko δεν έχει ωραία φωνή, αλλά έχει κάνει πολλές πρόβες. Όμως το να τραγουδάς μπροστά σε κοινό δεν είναι εύκολο. Μήπως θα ήταν ευκολότερο αν κρυβόταν πίσω από μια κουρτίνα;

Ο δράκος του πάγου / The Ice Dragon

Σουηδία, μυθοπλασία, 35mm, έγχρωμη, 77 λεπτά, 2012.

Ο 11χρονος Mik ζει στη Στοκχόλμη με τον αδελφό του τον Tony και τον αλκοολικό πατέρα του. Του αρέσουν οι φάλαινες, το χαρντ ροκ και η ζωγραφική. Έχει μάθει ότι οι φάλαινες κλαίνε όταν χάνονται, και όποτε μένει μόνος του πιστεύει ότι ακούει το κλάμα τους. Μια μέρα, η Κοινωνική Υπηρεσία τον στέλνει να μείνει με τη θεία του τη Lena στο Σελέτ, ένα χωριουδάκι της βόρειας Σουηδίας. Εκεί, πιάνει φιλία με τον Bengt και τον Bertil, δυο αδέρφια που ζουν στο διπλανό σπίτι. Ο Bengt του μαθαίνει να ψαρεύει «δράκους των πάγων», δηλαδή λούτσους.

Στη συνέχεια το σκάει πάνω σε έναν δράκο των πάγων, γίνεται ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου γατών, ερωτεύεται για πρώτη φορά, και τελικά βρίσκει το δρόμο για το σπίτι του.

Ο Martin Högdahl έχει γεννηθεί το 1975 στη Σουηδία. Σπούδασε στη Dramatiska Institutet (Σχολή Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Ραδιοφώνου και Θεάτρου) της Στοκχόλμης και στη Σχολή Φωτογραφίας και Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (HFF) στο Πανεπιστήμιο του Γκέτενμποργκ. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 40 μικρού μήκους ταινίες και δύο επεισόδια μιας σειράς της Σουηδικής Κρατικής Τηλεόρασης (SVT).

Έχει μεγάλη εμπειρία στη συνεργασία με παιδιά και νέους. Πριν από έξι χρόνια, άρχισε να συνεργάζεται με την Illusion Film και τον Peter Hiltunen. Έχουν γυρίσει δύο 30λεπτες ταινίες με νεανικά θέματα που έχουν προβληθεί από την SVT καθώς και σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως. Η 1η μεγάλου μήκους ταινία του είναι το The Ice Dragon. Το όραμά του είναι να διηγηθεί ιστορίες που μπορούν να αγγίξουν ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture