Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ψηφίζω "ΝΑΙ" σε ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόμαστε παρεμβάσεις "φιλελλήλων"

Ψηφίζω "ΝΑΙ" σε ένα δημοψήφισμ...

Του Ηρακλή Ρούπα

Σε αντίθεση με το τι ανακοίνωσαν κάποιοι στην Βουλή την Κυριακή βράδυ, σήμερα δεν ξημέρωσε μία ωραία μέρα. Η χώρα δεν θα είναι ίδια για πολλά χρόνια μετά τον διχασμό που προκαλείται. Το δυστύχημα όμως είναι πως ο πολίτης καλείται να αποφασίσει μεταξύ ασάφειας και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, χωρίς να γνωρίζει καν για το τι ψηφίζει. Αυτό κατά την άποψή μου δεν αποτελεί χαρακτηριστικό δημοκρατικών διαδικασιών. Δεν τολμώ δε να το αποκαλέσω διαφορετικά.

Στην κρίσιμη φάση που β...ρισκόμαστε δεν είναι δυνατόν η αναφορά στα λάθη και τις αστοχίες του παλαιού πολιτικού συστήματος να αποτελέσουν άλλοθι εκ νέου για την υφαρπαγή της ψήφου ενός λαού που πελαγοδρομεί μέσα στην σύγχυση τον φόβο και την αγανάκτηση.

Αρνούμαι να αποδεχθώ την ρητορική προσέγγιση πως όποιος δεν ψηφίσει όχι δεν προασπίζεται την αξιοπρέπειά του, ή ακόμα έχει ελλειμματικό πατριωτισμό. Το θεωρώ εξοργιστικό κατασκεύασμα μίας "φασίζουσας" νοοτροπίας που στην δύσκολη συγκυρία δεν είναι δυνατόν αποτελέσει την βάση συζήτησης για σύνθεση μίας κοινής πλατφόρμας προς την έξοδο από την κρίση.

Το οχι δεν υφίσταται ως θέση, καθώς δεν υπάρχει η βάση να το στηρίξει. Το δε κλείσιμο των τραπεζών δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον προάγγελο της καταστροφής που θα ακολουθήσει αν επικρατήσει ως αποτέλεσμα την Κυριακή. Ενα δημοψήφισμα όπου οι πολίτες καλούνται να μετακινηθούν στους τόπους τους χωρίς χρήματα και χωρίς κατεύθυνση. Ένα δημοψήφισμα όμως που θα το διαχειριστούμε και πρέπει να το διαχειρισθούμε ΕΜΕΙΣ Ως ΕΛΛΗΝΕΣ. Χωρίς παρεμβάσεις εξωτερικών παραγόντων και αυτόκλητων “φιλελλήνων” που σε τελική ανάλυση για τα δικά τους συμφέροντα ενδιαφέρονται.

Είμαι όσο πατριώτης είναι και ο διπλανός μου, αξιοπρεπής και οικογενειάρχης. Καθώς δε τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ τις εξελίξεις, επισημαίνω για άλλη μία φορά πως η απόφαση θα είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Χωρίς παρεμβάσεις και πολιτικάντικες φιοριτούρες εκπροσώπων του παλαιού πολιτικού συστήματος. ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΙ γιατι είμαι υπερήφανος πατριώτης και ΕΛΛΗΝΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις