Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει μη σύννομο τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου με ανακοίν...

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το δημοψήφισμα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου του Αιγίου Γεώργιος Ι. Μπέσκος με ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης και διαβίβασε αρμοδίως και προς τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος αναφέρει τα εξής.

«Ο διορισμός δικαστικών αντιπροσώπων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στο επερχόμενο δημοψήφισμα, είναι μία ενέργεια κατά την άποψή μας, μη σύννομη και πρωτοφανής για τους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων. Το άρθρο 44 του Συντάγματος δεν αναφέρεται σε ξεχωριστές διαδικασίες διορισμού, τόσο των δικαστικών αντιπροσώπων όσο και των εφορευτικών επιτροπών. Διορισμός γίνεται σαφέστατα με βάση τον εκλογικό νόμο.

Πουθενά στον εκλογικό νόμο και ιδίως στο άρθρο 44 του Συντάγματος δεν αναφέρονται ξεχωριστές διαδικασίες διορισμού με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα, δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος και η διαδικασία διαφύλαξης της άσκησης του δικαιώματος ψήφου δεν πρέπει να ρυθμίζεται με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πέραν αυτού θεωρούμε ότι εκφεύγουν τις νομιμότητας οι συντμήσεις προθεσμιών του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012 και του Ν. 4023/11, ιδίως όταν αυτές οι προθεσμίες καταλήγουν μία ημέρα και ενώ έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν από την ημέρα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Οι προθεσμίες, μέσα στις οποίες συγκροτούνται επιτροπές υποστήριξης και οργανώνεται οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, δεν είναι απλά τεχνικά ζητήματα αλλά εγγυήσεις δημοκρατικού πολιτεύματος για την ισχύ και τήρηση της διαδικασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις