Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα:Δεν έκαναν ούτε σεφτέ! Μειωμένη κατά 70% η κίνηση στα εμπορικά σε σχέση με άλλες Δευτέρες

Πάτρα:Δεν έκαναν ούτε σεφτέ! Μειωμένη κα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι καταναλωτές δεν κάνουν αγορές τέτοιου τύπου

Άμεσο αντίκτυπο στην εμπορική κίνηση της Πάτρας έχουν οι ραγδαίες εξελίξεις με τον περιορισμό στις αναλήψεις, που έχει οριστεί στα 60 ευρώ την ημέρα και το κλείσιμο των τραπεζών μέχρι τις 6 Ιουλίου. Το ρευστό , όσοι το εξασφάλισαν, όπως ήταν αναμενόμενο δεν το διέθεσαν σε αγορές εμπορικών ειδών, παρά στην προμήθεια φαγητού και καυσίμων, στο μεγαλύτερο βαθμό.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης χθες Δευτέρα αρκετά εμπορικά δεν έκανα ούτε σεφτέ, ενώ στην καλύτερη περίπτωση , όσοι κινήθηκαν, είχαν μια αγοραστική κίνηση μικρότερη κατά 70% σε σχέση με μια άλλη Δευτέρα.

Μάλιστα  το 1/3 περίπου των καταναλωτών που μπήκαν στα καταστήματα ήταν τουρίστες από άλλες χώρες.

Δεν υπήρχε μια φυσιολογική ροή στην κίνηση, σχολιάζει ο κ. Παλούμπης και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση άδικα μεταφέρει στον λαό το πρόβλημα, καθώς είναι εκλεγμένη για να το λύσει μόνη της.

Την ίδια ώρα ως προς τη μισθοδοσία σε εργαζόμενους σε εμπορικά καταστήματα, τονίζει ότι το πρόβλημα αναγκαστικά θα αντιμετωπιστεί με την καταβολή χρημάτων όχι μέσω τραπεζών, αλλά απευθείας με μετρητά, καθώς ακόμα κι αν λειτουργεί το e-banking δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι επιχειρηματίες έχουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Εξάλλου λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και των περιορισμένων αγορών αρκετοί και σε τοπικό επίπεδο, όπως αναφέρει έχουν οφειλές σε εργαζόμενους, όχι γιατί το θέλουν, αλλά γιατί αδυνατούν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες που παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Οι Πατρινοί πήραν τους δρόμους από το πρωί, ψάχνοντας ΑΤΜ - Αγωνιούν οι συνταξιούχοι - Τι γίνεται σε βενζινάδικα και super market - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά