Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι είδαμε στην άκρως δημοφιλή παράσταση της σχολής χορού Ε. Τσαφούλια στο Συνεδριακό

Τι είδαμε στην άκρως δημοφιλή παράσταση ...

Μέγα «ρεύμα» στην «Πακίτα»!

Πάνω από 350 μικρές και μεγάλες χορεύτριες και χορευτές, κατέκλυσαν τη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου της πανεπιστημιούπολης Τετάρτη και Πέμπτη βράδυ, στην φετινή χορευτική υπερπαραγωγή της Σχολής Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια. Από... "μπιμπελό" τριών ετών (που πάντα κερδίζουν το πιο ενθουσιώδες και τρυφερό χειροκρότημα) μέχρι προχωρημένες σπουδάστριες υψηλών επιδόσεων, όλο το δυναμικό των παραρτημάτων της σχολής -σε Πάτρα και Ρίο- παρουσίασε μπροστά σε 1500 άτομα, ένα σούπερ «χορταστικό» πρόγραμμα, που έφθασε τις τρεισίμισι ώρες, συνδυάζοντας κλασικό και σύχρονο ρεπερτόριο.

Βρεθήκαμε στο Συνεδριακό το πρώτο βράδυ, όπου προκλήθηκε μεγάλη κοσμοσυρροή άνω των 900 θεατών, ως τις 11.30 μ.μ. Παρά το πλήθος, το κλίμα ήταν οικογενειακό, αφού πολλοί γονείς γνωρίζονταν μεταξύ τους και αντάλασσαν συγχαρητήρια για τα «καμάρια τους». Στο πρώτο μέρος της παράστασης, ανέβηκε η «Πακίτα» ένα από τα λιγότερο γνωστά, ρομαντικά μπαλέτα του 19ου αιώνα. Κεντρική ηρωίδα, μια νεαρή όμορφη τσιγγάνα, η οποία με φόντο τους εορτασμούς ισπανικής πόλης, ερωτεύεται τον ευγενή στρατιωτικό Λουσιέν και ξεπερνώντας τις επικίνδυνες μηχανορραφίες της τοπικής εξουσίας , τον παντρεύται και ανακαλύπτει την αριστοκρατική της καταγωγή.

(Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε απο το μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού το 1846 και το αυτοκρατορικό μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης το 1847 , όπου και τελικά καθιερώθηκε παγκοσμίως με τη σφραγίδα του εμβληματικού χορογράφου και αναμορφωτή του κλασικού χορού του 10ου αιώνα Μάριους Πετιπά)

Στο πατρινό ανέβασμα, τις χορογραφίες της παράστασης υπέγραψε η Ελευθερία Τσαφούλια αναδεικνύοντας με τη μουσική των E.Delvedez-L.Minkws όλες τις βαθμίδες των μαθητών της. Πρωταγωνίστρια ήταν ακόμα μια φορά η γοητευτική Βάλια Καραγιάννη που εντυπωσίασε ξανά με τις «γραμμές» της κίνησής της. Στο πλευρό της με παντομίμες ήταν οι Γιάννης Μήλλας (Λουσιέν), Γιώργος Λαπαναίτης (τσιγγάνος Ινίγκο), Ελευθερία Τσαφούλια (Κυβερνήτης), Τζοάν Μέρφι-Μαρία Τούμπου (πατέρας-μητέρα αξιωματικού), Μαρία Μπούρου (βοηθός). Οι τρεις πράξεις της ιστορίας γέμισαν με oμαδικές χορογραφίες από χωριατοπούλες, τσιγγάνες, σπανιόλες, ταυρομάχους , στρατιωτικές πριγκίπισσες και μικροσκοπικά παρανυφάκια. Στην «πρώτη γραμμή» με εμφανίσεις προχωρημένου επιπέδου οι μπαλαρίνες Μαρίνα Αβούρη, Σύλβια Καρτέρη, Χριστιάνα Κώτσια, Αναστασία Νικολάου, Ελενα Οικονομοπούλου, Πέγκυ Παπανδρεοπούλου, Αγγελική Σουκούλη, Εφη Σταματοπούλου, που αποθεώθηκαν απο το κοινό τους.

Το δεύτερο μέρος με τις αυτόνομες χορογραφίες, ξεκίνησε με ένα πολύ σέξι και θεαματικό νούμερο, εμπνευσμένο από το διάσημο μιούζικαλ «All that Jazz» όπου με μαύρα κορμάκια με αισθησιακές διαφάνειες «άλωσαν» το σανίδι οι πιο έμπειρες χορεύτριες (μαζί με τις πανύψηλες –αποκαλυπτικές-καθηγήτριες Ε.Τσαφούλια και Τζ. Μέρφι). Η βραδιά συνεχίστηκε με τζαζ, μοντέρνες και σύγχρονες στιγμές ,όπου μικροί και μεγάλοι σπουδαστές απέδειξαν το ρυθμό και το πάθος τους. (Είδαμε στρατιωτίνες, μαζορέτες, βασιλοπούλες, νύμφες, μοντέρνες μπαλαρίνες ακόμα και σκελετούς , όπως επίσης και αποσπάσματα από το μιούζικαλ «Αnnie» και το φιλμ «The Mask»). Το πολύχρωμο χορογραφημένο «κολάζ», κατέληξε σε παρουσίαση των βασικών συντελεστών, στο φινάλε από την ιδιοκτήτρια της σχολής -που συνεχίζει με επιμονή να διατηρεί μια τόσο πολυπρόσωπη παραγωγή με το καλλιτεχνικό, οργανωτικό και συντονιστικό της πνεύμα, παρά τους δύσκολους καιρούς. (Ασε που μας συστήνει με πείσμα σε προσιτή «βερσιόν» αθάνατα κλασικά έργα).

*Τα κοστούμια ήταν της Στέλλας Μαραγκού, τα σκηνικά του Σταύρου Γκουρνέλου, η φωνητική της Ελένης Παπαδοπούλου, τα χτενίσματα της Φωτεινής Τσαβαλά, το μακιγιάζ της Γεωργίας Κομπογιάννη. Χορηγοί ήταν τα καταστήματα Michailidis, Gym ‘n Style, Vodafone της Αγίου Ανδρέου 126. Οι φωτογραφίες είναι Φωτοδεσμός- Παύλος Ανθόπουλος. Α.ΜΠ.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight