Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν.Νικολόπουλος: «Οι Έλληνες, ελεύθερα, ψύχραιμα και με ενότητα θα πουν τη τελευταία λέξη»

Ν.Νικολόπουλος: «Οι Έλληνες, ελεύθερα, ψ...

H τοποθέτηση του βουλευτή στη Βουλή για το δημοψήφισμα

«Εμείς λέμε: Ελληνίδες και Έλληνες σηκώστε ψηλά το κεφάλι! Στα τελεσίγραφα και την αέναη λιτότητα ας απαντήσουμε με δημοκρατία. Και σε αυτό το μετερίζι, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά!»

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως το «όχι» στο δημοψήφισμα είναι άρνηση στη συνέχιση μίας άδικης και ατελέσφορης λιτότητας που δεν θα έβαζε κανένα τέλος στην κρίση και κανέναν πάτο στο βαθύ πηγάδι της φτωχοποίησης του λαού.

«Είμαι ευρωπαϊστής! Λέω με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι πιστεύω στην Ευρώπη και στο ευρώ, παρά τα μεγάλα ελαττώματα και τις αδυναμίες που έχουν. Και στους ΑΝΕΛ συνολικά, πιστεύουμε, όχι μόνο στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα, αλλά και στις υπαρκτές αναγκαιότητες που συντρέχουν ώστε να παραμένουμε στον ευρωπαϊκό πυρήνα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος προσθέτοντας ωστόσο πως το σημερινό ευρω-διευθυντήριο δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες και πως το… ΔΝΤ, που επιβάλλει τα πιο ακραία μέτρα, δεν αποτελεί καν ευρωπαϊκό θεσμό.

Πρόσθεσε δε, πως το δημοψήφισμα που προτείνει η κυβέρνηση δεν αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση, αλλά τα μέτρα ακραίας λιτότητας που τελεσιγραφικά προτάθηκαν στην κυβέρνηση και τα οποία δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση να εφαρμόσει.

 

«Η κυβέρνηση, βγαίνοντας ακόμα και πολύ πιο πέρα από τις προεκλογικές γραμμές της, έκανε πολύ μεγάλες υποχωρήσεις και δέχτηκε πολλά με τα οποία δεν συμφωνούσε, πιστεύοντας στη δυνατότητα ενός βιώσιμου συμβιβασμού. Και ένας συμβιβασμός έχει πάντα υποχωρήσεις. Και από τις δύο πλευρές. Αυτό το ήξερε η κυβέρνηση και η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πήγε ακόμα και πιο πέρα από το σημείο που μπορούσε, αποδεχόμενη οδυνηρά μέτρα, επειδή πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική και την ευρωπαϊκή λύση. Ζητούσε μόνο ένα: Αυτός ο συμβιβασμός να είναι τουλάχιστον βιώσιμος. Να είναι η τελευταία φορά των πόνων και των οδυνών του ελληνικού λαού. Να μπορεί να βγει η χώρα στο «ξέφωτο» μετά από τόσα χρόνια και να δικαιούται να ελπίζει, αντί να απαιτούνται 10 δις μέτρα πριν ενάμιση χρόνο, άλλα τόσα τώρα και άλλα τόσα μετά από 1,5 χρόνο…» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως το δημοψήφισμα, τελικά θα δώσει στη κυβέρνηση τη δυνατότητα να πάψει η Ελλάδα να αποτελεί ένα «μπαλάκι» μεταξύ των αντικρουόμενων δανειστών.

«Εάν το χρέος μας είναι βιώσιμο, τότε η ευρωπαϊκή ηγεσία ας αναλάβει το πρόβλημα χωρίς να δέχεται στα εδάφη της και στους λαούς της την παρέμβαση του ΔΝΤ. Εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο και το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη μέτρων και οδυνηρών αποφάσεων και η ευρωπαϊκή ηγεσία να αναλάβει την επίλυση του ζητήματος του χρέους. Το «δεν κάνουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, αλλά ζητάμε από τους Έλληνες να πληρώνουν από… όσα δεν έχουν», πραγματικά δεν βγάζει πουθενά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα. Ποιος φοβάται τον λαό; Ποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στον λαό; Πάντως, όχι εμείς…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως οι Έλληνες, ελεύθερα, ψύχραιμα και με ενότητα, θα πουν την «τελευταία λέξη».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ψήφισαν οι Αχαιοί βουλευτές στην πρόταση για το δημοψήφισμα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις