Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Πολίτες, αποφασίστε εσείς !»

«Πολίτες, αποφασίστε εσείς !»

Του Γιώργου Κ. Παπαδημητρακόπουλου

Αντέξαμε πολλά μετά το Καστελόριζο και την τότε ανακοίνωση του ΓΑΠ αλλά και όσους ακολούθησαν μετά από αυτόν που μας... «κυβέρνησαν» και μας έριξαν στα βράχια. Αυτό που έπρεπε να μας ρωτήσουν όλοι αυτοί τότε, μας ρωτάει τώρα ο Αλέξης. Τι πιο Δημοκρατικό σε μία χώρα που έδωσε το Φως της σε ολόκληρο τον Κόσμο ;

«Πολίτες, αποφασίστε εσείς !»

Οι πολίτες της χώρας τούτης θα αποφασίσουν τι πραγματικά θέλουν, όπως στην Αρχαία Ελλάδα όπου η Αθήνα ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία και ίσως η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Επρόκειτο για ένα μοναδικό και εξαιρετικού ενδιαφέροντος πείραμα άμεσης δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους για να αποφασίζουν στο όνομά τους, αλλά έπαιρναν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικού και εκτελεστικού περιεχομένου. Ποτέ μέχρι τότε τόσο πολλοί άνθρωποι δεν είχαν περάσει τόσο χρόνο αυτοκυβερνώμενοι.

Και τι ; Θα φοβηθούμε ; Τόσα περάσαμε τα χρόνια της... κρίσης ! Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου.

Θα φύγουμε από το ευρώ ; Ενώ με το ευρώ όλα μας πάνε καλά ! Ξυπνάτε ! Μήπως και σταματήσουν οι εισαγωγές προς την χώρα μας ; Δηλαδή θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό τα ξένα συμφέροντα γιατί επιλέξαμε όχι στο ευρώ της κρίσης ; Θα πεινάσουμε ; Όπως προσπαθούν να μας πείσουν ξένοι και Έλληνες δοσίλογοι. Τους δοσίλογους πια τους ξέρουμε.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν με ψυχραιμία – και όχι να τρέχουμε στα ΑΤΜ – με ομόνοια και συλλογικότητα όπως τότε που καταφέραμε να ορθοποδήσουμε ενάντια στην Ιταλική και Γερμανική Υπερδύναμη να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία Ελλάδα υποταγμένη και βαθιά πληγωμένη και σε μία Ελλάδα υπερήφανη και δημοκρατική όπου σέβεται τους πολίτες της !

ΟΧΙ, σε μία Ελλάδα με υψηλά ποσοστά ανεργίας !

ΟΧΙ, σε μία Ελλάδα που θα υποστεί και άλλα χρόνια σκληρής λιτότητας !

ΟΧΙ, σε μία Ελλάδα χωρίς όνειρα !

ΟΧΙ, σε μία Ελλάδα υποδουλωμένη !

Ναι, σε μία Ελλάδα Δημοκρατική

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις