Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στις 5 Ιουλίου τελειώνουμε οριστικά με την πολιτική αγυρτεία και τον λαϊκισμό!

Στις 5 Ιουλίου τελειώνουμε οριστικά με τ...

Του Ανδρέα Τζουραμάνη, Επιχειρηματίας -π. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πατρέων

 

Μοιραίοι, ανίκανοι και ψεύτες βρέθηκαν στην εξουσία μέσα από την απίστευτη  πολιτική αγυρτεία που άσκησαν πάνω στο σώμα της ημιθανούς Ελλάδας. Η πολιτική συγκυρία, ανέδειξε στις 25 Ιανουαρίου, ως κυβέρνηση του τόπου μια τερατογένεση χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Ο μοιραίος πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα για να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια και να διασωθεί εντός των στενών ορίων του κόμματός του. Τέτοιο μέγεθος πολιτικού τυχοδιωκτισμού, δεν έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα ο τόπος! Ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκαν τόσοι πολλοί στη κυβέρνηση, με τόσο λίγο μυαλό για να προξενήσουν τόσο μεγάλο κακό στο τόπο, που ισοδυναμεί με εθνική τραγωδία.

Οι δημοκρατικοί πολίτες ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες μεταξύ μας πολιτικές διαφωνίες και στις 5 Ιουλίου να δώσουμε οριστικά, μια για πάντα, την απάντηση μας σε αυτή την πολιτική αγυρτεία. Οφείλουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου να τελειώνουν με τον λαϊκισμό από όπου κι αν προέρχεται.

Η ιστορία κραυγάζει ότι όσες φορές η Ελλάδα βρέθηκε μόνη στον διεθνή στίβο, υπέστη δεινή κατά κανόνα ήττα  (ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897, Μικρασιατική εκστρατεία 1920, τραγωδία της Κύπρου 1974). Αντίστροφα, οι επιτυχίες της στο πεδίο ειδικά της εξωτερικής πολιτικής πραγματοποιήθηκαν στις περιπτώσεις που συνέπραξε διπλωματικά με ένα ή περισσότερα κράτη –μέλη της διεθνούς κοινωνίας ( Ελληνική επανάσταση 1821, Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-13, Α’ Παγκόσμιος πόλεμος, Β’ παγκόσμιος πόλεμος και η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου)*.

Καθετί έχει τον καιρό του και ο καιρός πια έχει έρθει. Αν όχι τώρα, πότε; Η νέα γενιά και σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να πρωταγωνιστήσει αυτή την ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας.

Έτσι, από σήμερα οφείλουμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι  να μιλήσουμε ξεκάθαρα ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, είναι και θα παραμείνει Ευρώπη. Κάθε δημοκράτης, κάθε πολίτης, οφείλει να είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε η 5η Ιουλίου να αποτελέσει μια ιστορική ημέρα που θα την θυμόμαστε όλοι. Η ημέρα που στείλαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τους ψυχανώμαλους της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίοι παρέλαβαν μια Ευρωπαϊκή χώρα και θέλουν να την παραδώσουν τριτοκοσμική. Θα αποτύχουν οικτρά! Θα συντριβούν!

 

 

  • Πηγή: ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Καθημερινής “ Nίκη και ήττα στον Ελληνικό 20ο αιώνα”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις