Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλη Σεπτεμβρίου έτοιμος ο ΧΥΤΥ

Τέλη Σεπτεμβρίου έτοιμος ο ΧΥΤΥ

Ηλεία

«Φως στο τούνελ» για την αποκατάσταση του φαινομένου των κατολισθήσεων και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΥ στη θέση «Τριανταφυλλιά» , διεφάνη χθες το μεσημέρι μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας υπό το Δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Η σύγκλιση απόψεων που καταγράφηκε και από τις τρεις πλευρές είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί λύση η οποία τίθεται σε εφαρμογή εντός της εβδομάδας, κατά συνέπεια η σύσκεψη απέφερε καρπούς και σύμφωνα και με τον κ. Χριστοδουλόπουλο η σύσκεψη έκλεισε επιτυχώς.

Η λύση του τεχνικού συμβούλου

Ουσιαστικά, το ‘προβάδισμα’ πήρε η λύση που είχε προταθεί από τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει ο δήμος Ήλιδας για την παρακολούθηση του έργου και πλέον προχωρά η διαδικασία τροποποίησης της αρχικής μελέτης του έργου που είχε κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πριν από τρεις ημέρες, έτσι ώστε παράλληλα με την αντιμετώπιση του φαινομένου των κατολισθήσεων να προχωρά και η κατασκευή του έργου, με κόστος που θα περιληφθεί εντός του προϋπολογισμού του έργου και που δεν θα ξεπερνά τα απρόβλεπτα.

 

Σύγκλιση όλων των πλευρών

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, εκτός από το Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον αντιδήμαρχο έργων Σπύρο Τζουλέκη, συμμετείχαν μηχανικοί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ο γεωλόγος κ. Γιώργος Κριτσωτάκης από την εταιρεία που έχει αναλάβει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου του έργου, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια κα Άλκηστη Σταθοπούλου, την κα Γιάννα Φαναριώτη και τον κ. Θανάση Πετρόπουλο, με τους δύο γεωλόγους της Περιφέρειας κ. Νίκο Δεπούντη και κ. Νίκο Κατριμπέση, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας κατασκευής του έργου με το μελετητή της και το γεωτεχνικό γραφείο της.

Νωρίτερα οι συμμετέχοντες είχαν κάνει αυτοψία στο χώρο της «Τριανταφυλλιάς» και είχαν δει από κοντά την έκταση των κατολισθήσεων, καθώς και την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΥ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η σύσκεψη και στο τραπέζι κυριάρχησε η τροποποιητική πρόταση της αρχικής μελέτης, όπως αυτή είχε υποβληθεί από τον τεχνικό σύμβουλο στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ήλιδας και από εκεί διαβιβάστηκε στην Διαχειριστική Υπηρεσία.

 

Ποιοτικό και ασφαλές έργο

«Υπήρχε σύγκλιση απόψεων και από τις τρεις πλευρές, ώστε να έχουμε ευέλικτη λύση χωρίς εκπτώσεις ως προς την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου και ως προς το κατασκευαστικό κομμάτι όσον αφορά την οριστική κατασκευή. Καταλήξαμε λοιπόν η Διαχειριστική Αρχή εντός της ερχόμενης εβδομάδας να δώσει εγγράφως εντολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες από τον εργολάβο, με την τροποποιημένη πλέον μελέτη. Μετά από αυτή την εξέλιξη πιστεύω ότι εάν όλα πάνε καλά, καθώς ο εργολάβος θα εργάζεται παράλληλα και για την αντιμετώπιση των ρωγμών και για την κατασκευή του ΧΥΤΥ, θα έχουμε παράδοση του έργου προς τα τέλη Σεπτεμβρίου» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ουσιαστικά την Δευτέρα θα αποσταλεί η τροποποιημένη μελέτη και την Τρίτη ο ΑΠΕ από τον εργολάβο, έτσι ώστε μέχρι την Τετάρτη να δοθεί η έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

 

 

 

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις