Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνάντηση Καζάκου με τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Ετοιμάζει κεντρική παραγωγή για τον Οκτώβριο

Συνάντηση Καζάκου με τους εργαζόμενους τ...
Μαρτάτος Tάκης

Θα συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα του λυρικού εργαστηρίου και της σχολής δραματικής τέχνης, όπως δεσμεύτηκε

Την πρώτη ουσιαστική συνάντηση του με τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κώστας Καζάκος, στις 12 το μεσημέρι και μετά της Παρασκευής.

Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Τερζής. Ο Κώστας Καζάκος που πλέον διαμένει μόνιμα στην Πάτρα, μίλησε για την ουσία του θεάτρου, τόνισε πως η δουλειά του θεάτρου είναι ομαδική και συνόλου και υπογράμμισε πως στόχος του είναι τον ερχόμενο Οκτώβριο (γύρω στις 15 με 20 του μήνα) να είναι έτοιμη να κάνει πρεμιέρα μία πολύ δυνατή θεατρική παράσταση στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται να επιλεγεί ένα σημαντικό κλασικό έργο ενώ σύντομα ο κ. Καζάκος προβλέπεται να ανακοινώσει και ονόματα συνεργατών που ενδεχομένως να είναι στην 1η παραγωγή που θα παρουσιαστεί.

Ο κ. Καζάκος τόνισε πως θέατρο χωρίς κοινό δεν υπάρχει, πως το θέατρο είναι πάνω απ’ όλα αισθητική και όραμα και πως καθώς το κοινό δίνει τα χρήματα του (όπως στην προκείμενη περίπτωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που κατά κύριο λόγο στηρίζεται οικονομικά από τον Δήμο Πατρέων, άρα από τους δημότες) θα πρέπει το θέατρο να τα επιστρέφει πολλαπλάσια.

Ο κ. Καζάκος δείχνει να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα και στους ρυθμούς του νέου του σημαντικού όσο και απαιτητικού πόστου αλλά και στους ρυθμούς της πόλης. Μίλησε για ευγένεια αλλά και πως το ζητούμενο πρέπει να είναι το ήθος. «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και γνώμονας μας να είναι, να φέρουμε τον κόσμο στο θέατρο διότι δεν λογίζεται θέατρο χωρίς θεατές», είπε με νόημα ο κ. Καζάκος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους αλλά και στους σπουδαστές του λυρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ που ήσαν παρόντες.

Το ευχάριστο νέο είναι πως η λειτουργία του λυρικού εργαστηρίου θα συνεχιστεί κανονικά από τη νέα περίοδο και μάλιστα ο κ. Καζάκος ήδη συζητά να φέρει για την συνέχιση των μαθημάτων ανθρώπους του χώρου του λυρικού τραγουδιού που θα έχουν την ανάλογη ειδίκευση και κατάρτιση.

Ακόμα σκοπός του είναι το φθινόπωρο το ΔΗΠΕΘΕ να ετοιμάσει και μία παιδική θεατρική παραγωγή αλλά το ενδιαφέρον του θα στραφεί και στην περιφέρεια με το ανέβασμα μίας παράστασης που θα περιοδεύει σε πόλεις των γύρω περιοχών.

Ακόμα μέλημα του κ. Καζάκου θα είναι να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους σπουδαστές της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ ακόμα και σε θεατρικές παραγωγές του θεάτρου.

Να προσθέσουμε τέλος πως την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 προγραμματίστηκε να γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture