Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σε δημοσιογράφο του thebest.gr: Ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει την κριτική από τη λογοκρισία

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για  την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ Αχ...

Η έμμεση ή άμεση προτροπή σε προληπτική λογοκρισία, (απευθύνονται επισημάνσεις προς το μέσο που δημοσίευσε την άποψη) δεν είναι δυνατόν να νοείται σε μια Δημοκρατία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την συλλογιστική που προτάσσει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας αναφορικά με άρθρο γνώμης της συναδέλφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου στον ιστότοπο «the best.gr».

Η εκδήλωση συμφωνίας ή διαφωνίας, ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας με το περιεχόμενο ενός ενυπόγραφου άρθρου είναι σαφές και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και της κάθε πολιτικής οργάνωσης.

Η έμμεση ή άμεση προτροπή σε προληπτική λογοκρισία, (απευθύνονται επισημάνσεις προς το μέσο που δημοσίευσε την άποψη) δεν είναι δυνατόν να νοείται σε μια Δημοκρατία και επ’ ουδενί μπορεί να εκφέρεται ως άποψη  από έναν πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί την Αριστερά και τα ιδεώδη της.

Οι μάχες άλλωστε που δόθηκαν διαχρονικά από τον προοδευτικό χώρο για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της έκφρασης, και στις οποίες συμπαρατάχθηκε πρωτοστατούσα η ΕΣΗΕΠΗΝ, δεν είναι δυνατόν να συνάδουν με προτροπές φίμωσης και αποκλεισμών.

Παραμένει δυσεξήγητο -εάν όχι ανεξήγητο- πως το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Αχαϊας ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή» που διαχωρίζει την άσκηση κριτικής από μια προϊούσα λογοκρισία.

Και μια υπόμνηση:

«Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»

Βολταίρος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις