Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η απάντηση στο "φίμωτρο" του ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας: Πρώτη φορά ...τέτοια Αριστερά

Η απάντηση στο "φίμωτρο"  του ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μια τοπική οργάνωση αισθάνεται την ανάγκη να επιτεθεί σε δημοσιογράφο επειδή άσκησε κριτική και μάλιστα σε ένα …πολιτικό πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, το οποίο πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια συλλήβδην  διασυρμού του Τύπου και των ΜΜΕ, με τις γνωστές μεθόδους της εκ των αριστερών άσκησης «κριτικής» τύπου «όποιος δεν είναι μαζί μας ακόμη και στο γκρεμό, είναι εναντίον μας», αλλά και κατασκευάζοντας προσωπικό «κατάστημα» αυτοπροβολής,  δια του καναλιού της Βουλής.

Έκπληκτοι ανακαλύπτουμε ότι το «πρώτη φορά Αριστερά» μεταφράζεται σε «πρώτη φορά  επιχείρηση φίμωσης του Τύπου» με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ρόλο  συνηγόρου του πλέον αμφιλεγόμενου πολιτικού (;) προσώπου των τελευταίων δεκαετιών και ταυτόχρονα σε ρόλο συνηγόρου του μεγαλύτερου εσωτερικού πονοκεφάλου του ίδιου του πρωθυπουργού, ενός εκ των προσώπων που την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης επιδίδονται φιλάρεσκα στο να τραβάνε το χαλί πρώτα στον ίδιο τον  Τσίπρα και ακολούθως στην ίδια την ιδέα της σοβαρότητας.

Τέτοια τιμή, σαν αυτή της δια της επισήμου ανακοινώσεως καταγγελίας του δικαιώματός μου να λέω τη γνώμη μου,  μου είχε κάνει κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, μόνο η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ν.Δ. Αχαϊας ανήμερα της 21ης Απριλίου, γεγονός που έκανε εγγραφή στην μνήμη μου, για το πρωτοφανές της καταγγελίας, αλλά και τον συνειρμό που δημιουργούσε  η ημέρα. Αλλά η σύγκρουση, αφορούσε τοπικό ζήτημα. Δεν με κατήγγειλε επειδή π.χ. έγραψα για τον Μεϊμαράκη....

Παρόμοια τιμή, αλλά όχι ίδια,  μου έχει γίνει από στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία επιδίδονταν επωνύμως ή ανωνύμως σε λιβέλους  κάτω από τα άρθρα μου.

Αλλά καταγγελία, όχι, δεν έβγαλε εναντίον μου η Νομαρχιακή τους.

Kαι από στελέχη του ΚΚΕ, επωνύμως και ανωνύμως έχω εισπράξει και κριτική και ύβρεις, αλλά όχι ανακοίνωση δεν βγήκε. Παρά το γεγονός ότι οι μισοί εξ αυτών με κατηγορούσαν... για ΣΥΡΙΖΑ και για διατεταγμένη υπηρεσία.

Και το ΠΑΣΟΚ έπνεε τα μένεα, ιδίως επί Πολιτιστικής, με την κριτική στον τότε πράσινο Μικρούτσικο.

Ανακοίνωση δενβγήκε.

Τέτοια τιμή λοιπόν  δεν την περίμενα από την "προοδευτική" αριστερά, αλλιώς την είχα στο μυαλό μου.

Θα μου πεις βέβαια, δεν είμαι μονάχη. Εδώ «κουκουλοφόροι» της γνώμης, μαινόμενοι οπαδοί του …Μωάμεθ  επιτέθηκαν στον Αρκά για τα σκίτσα  με τα οποία ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση, εμείς θα γλιτώναμε;

Από την ημέρα λειτουργίας του thebest.gr  έχουν αναρτηθεί περί τα 340.000 θέματα. Από αυτά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε το 340.001 για να επιτεθεί περί κιτρινισμού, λαϊκισμού και άλλων – σμών.

Μου θυμίζει  τούτο το χούι της χούντας. Όποιος κοιτάζει στραβά προς τη σημαία, είναι αριστερός, πάρτε τον για τα νησιά.

Όχι τα τουριστικά, τα άλλα.

Όλα αυτά είναι πολύ πολύ λυπηρά αν αναλογιστεί κανείς το ύψος των προσδοκιών και την απότομη προσγείωση σε κάτι που θλίβει στο ένα του σκέλος και στο άλλο προκαλεί τον γέλωτα.

Θλίψη για το «μαύρο» που επιχειρείται να πέσει σε κάθε αντίθετη φωνή από επίσημα κομματικά όργανα, τα ίδια που καταδίκαζαν το «μαύρο» της ΕΡΤ και γέλωτας για τα ίδια τα όργανα, τα τοπικά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που κατάφεραν με τα ίδια …μυαλά να χάσουν δήμο και περιφέρεια με τα ποσοστά του κόμματος να βαράνε ταβάνι, αυτά  που την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται για το χειρότερο μνημόνιο, αισθάνονται την ανάγκη να προλειάνουν και σε τοπικό επίπεδο το έδαφος, προκειμένου κάθε κριτική φωνή να είναι κίτρινη, λαϊκίστικη και άλλα από τα γνωστά …συρόμενα των ουδόλως εμπνευσμένων, σχεδόν φωτοτυπημένων κομματικών ανακοινώσεων.

Πρώτη φορά τέτοια…αριστερά.

 

Υ.Γ. Η διαφορά της μιας εβδομάδας από την ανάρτηση του άρθρου έως την «ανακοίνωση» αποδίδεται από τον αποστολέα του e- mail επί λέξει  «στην έλλειψη χρόνου λόγω του κυκεώνα των εξελίξεων στο πεδίο της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης όλες αυτές τις μέρες».

Προφανώς, τώρα η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, εκτιμά ότι λύθηκε το πρόβλημα και βρήκε χρόνο! Υπάρχει παρακάτω; Υπάρχει. Και το μπορούν.


Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας αφορά στο ακόλουθο άρθρο:

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Από την επανάσταση έως την κωμωδία, ένα ...κομμωτήριο δρόμος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις