Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ξεκαρδιστική κινηματογραφική περιήγηση στην Ιταλική εξοχή

Μία ξεκαρδιστική κινηματογραφική περιήγη...

Ο λόγος για την ταινία «Ταξίδι στην Ιταλία» του σκηνοθέτη Μάικλ Γουιντερμπότομ

Δύο φίλοι, έξι γεύματα σε διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα μοναδικό road trip (ταξίδι με το αυτοκίνητο) στην Ιταλία: Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και το υπέροχο Κάπρι.

Αυτό είναι το στόρι της ταινίας «Ταξίδι στην Ιταλία» του Άγγλου σκηνοθέτη Μάικλ Γουιντερμπότομ (Jude) που ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αθήνα σε διανομή της εταιρείας Filmtrade και που είναι πολύ πιθανό να έρθει για προβολή τις επόμενες εβδομάδες και στην Πάτρα.

Ο Rob και ο Steve αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά, να παρουσιάσουν για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια. Ο Rob, πατέρας ενός μικρού παιδιού, κουρασμένος από τις ευθύνες του, αναζητά λίγη περιπέτεια. Ο Steve έχει περάσει μια περίοδο σκληρής δουλειάς στο Λος Άντζελες μακριά από το σπίτι του, αλλά τώρα βρίσκεται σε μια παύση από την δουλειά. Έχοντας πια το χρόνο να επιστρέψει στην Ευρώπη θέλει να δει τα παιδιά του.

Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά. Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση αλλά και για ένα πολιτιστικό ταξίδι, καθώς ακολουθούν τα βήματα των άγγλων ρομαντικών ποιητών Byron και Shelley στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που οι δυο ποιητές πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο.

Μαζί με τον Rob και τον Steve, ταξιδεύουμε στα ξενοδοχεία που μένουν και τα εστιατόρια που επισκέπτονται, παρακολουθούμε τις κουζίνες και τους σεφ που μαγειρεύουν γι' αυτούς και ποιος πληρώνει το λογαριασμό στο τέλος. Βέβαια το τέλος σ αυτό το ταξίδι παραμένει ανοιχτό. Ο Rob έχει μια προσφορά για εργασία που θα σήμαινε και πάλι την αναχώρησή του για την Αμερική και ο Steve προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει σε μια πιο ήσυχη οικογενειακή ζωή.

Το φιλμ προβάλλεται στην Αθήνα σε αίθουσες όπως ο Δαναός στην Λ. Κηφισίας και Πανόρμου.

Το συγκεκριμένο φιλμ ήταν από τις ευχάριστες σινεφίλ εκπλήξεις του τελευταίου Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στην Γιούτα.

*Πρωταγωνιστούν ο Στιβ Κούγκαν τον οποίο είχαμε δει πέρυσι πλάι στην Τζούντι Ντεντς στην «Φιλομένα» του Στίβεν Φρίαρς και ο Ρομπ Μπράιντον.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture