Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινά να προβάλλεται στην Πάτρα το γουέστερν με τον Μάικλ Φασμπέντερ "Slow West"

Ξεκινά να προβάλλεται στην Πάτρα το γουέ...

Στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων

Μία από τις νέες κινηματογραφικές ταινίες που ξεκινούν να προβάλλονται στην Ελλάδα (και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) από τις 25 Ιουνίου 2015 και αξίζουν την προσοχή μας είναι ένα γουέστερν που εκτυλίσσεται στο Κολοράντο του 1870, γυρισμένο ωστόσο στη Νέα Ζηλανδία που διακρίθηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα.

Πιο συγκεκριμένα η ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο Γερμανοιρλανδός ηθοποιός Μάικλ Φασμπέντερ του «Hunger», του «12 Χρόνια Σκλάβος» και του ιδιαίτερα τολμηρού «Shame», τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα World Dramatic του Σάντανς. Ο κεντρικός ήρωας Σίλας Σέλεκ (Φασμπέντερ) είναι ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος κυνηγός επικηρυγμένων, ο οποίος συναντά τον 16χρονο αριστοκρατικής καταγωγής, Σκωτσέζικης καταγωγής, τον Τζέι (στο ρόλο ο Κόντι Σμιτ-Μακφί).

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για ένα αντιηρωικό γουέστερν που συνδυάζει με έναν παράξενο αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ. Το Αθηνόραμα προσθέτει στην κριτική του πως οι αδερφοί Κοέν θα καταδιασκέδασαν παρακολουθώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζον Μακλίν, ενός βραβευμένου με BAFTA μικρού μήκους, θαρραλέου Σκοτσέζου κινηματογραφιστή, παλιού μέλους της μπάντας της δεκαετίας του ’90 Βetaband.

Ο Μακλίν μεταφέρει το μύθο της Άγριας Δύσης στις πεδιάδες και στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, όπου έγιναν τα πραγματικά γυρίσματα του φιλμ, έχοντας για βασικό ήρωα, έναν πρώην παράνομο ο οποίος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο που διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Η διάρκεια του φιλμ είναι 84 λεπτά και η διανομή είναι της εταιρείας Odeon. Παίζουν ακόμα ο Μπεν Μέντελσον και οι Caren Pistorius και Rory McCann.

Η ταινία έχει λάβει θετικές κριτικές και έκανε πρεμιέρα στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 15 Μαίου 2015.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture