Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία μουσικολογοτεχνική βραδιά με Μικρασιάτικο χρώμα το Σάββατο 4 Ιουλίου στην Πάτρα

Μία μουσικολογοτεχνική βραδιά με Μικρασι...

Στο χώρο "Πέριξ" στην οδό Σταματίου Βουλγάρεως στις 22.30

Οι ξεριζωμένοι θυμούνται τις αξέχαστες Πατρίδες και οι νεότερες γενιές, μαθαίνουν μέσα από τις ιστορίες.

Καλύτερος ιστοριογράφος, δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που πάλεψε, παλεύει και θα παλεύει, να δημιουργήσει νέες ρίζες, στην νέα Πατρίδα. Όταν η εργατική τάξη αυτών των ξεριζωμένων λαών, εκτός από τον αγώνα της βιοπάλης, αποφασίζει να παλέψει και να αποτρέψει τον ερχομό της λήθης, χρησιμοποιώντας τον γραπτό λόγο, όποιας μορφής, τότε τα διαμάντια της ψυχής του λαού, λάμπουν στον ήλιο.

Ένας απ' αυτούς, ο αγαπητός φίλος Σπύρος Μοσχονάς, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και την ιδιωτική του έκφραση. Πείσθηκε ότι αυτό που εκφράζει, μέσα από τον απλό, δωρικό μερικές φορές αλλά συνάμα λυρικό και γεμάτο εικόνες λόγο του, ανήκει σε όλους αυτούς που τόσο καρτερικά, πάλεψαν τόσα χρόνια για να διατηρήσουν τις αξίες και την κουλτούρα που κουβαλούσαν μέσα τους και τις έφεραν μαζί τους. Αξίες και κουλτούρα που τις μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά τους και τους νέους συντοπίτες τους.

Ο Σπύρος Μοσχονάς όμως, δεν γράφει μόνο για τους ξεριζωμένους. Αποτυπώνει καθημερινές εικόνες του τόπου μας, τόσο γλαφυρά, που νομίζεις ότι είσαι αυτόπτης μάρτυρας. Τόσο ζωντανά, που πολλές φορές, ταυτίζεσαι με τον ήρωα της ιστορίας του, που τα δάκρυα, τρέχουν χωρίς να το καταλάβεις και ούτε μπορείς να το ελέγξεις,

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, όπως αναφέρει κείμενο που εστάλη στο thebest.gr, θα γίνει μία ξεχωριστή εκδήλωση στο γνωστό μαγαζί «Πέριξ» στην οδό Σταματίου Βουλγάρεως 11, κοντά στην πλατεία Βουδ στην Πάτρα όπου «θα αποτίσουμε ένα μικρό φόρο τιμής, στον Άνθρωπο που μας αναγκάζει να θυμόμαστε ότι πρέπει να μείνουμε άνθρωποι.

Θα διαβαστούν κάποια από τα κείμενά του. Η εκδήλωση αυτή θα επενδυθεί με Μικρασιάτικη μουσική από παραδοσιακά όργανα (κανονάκι- ούτι- βιολί και φωνές), τραγούδια τα οποία λατρεύει και είναι βαθύς γνώστης τους».

Ώρα έναρξης της μουσικολογοτεχνικής βραδιάς στις 22.30. Τηλ. επικοινωνίας - 2610 322582 και 6983 874540.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture