Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε δεινή θέση οι επαγγελματίες της πόλης – Καταστήματα κάνουν τζίρο ακόμα και 5 ευρώ την ημέρα!

Πάτρα: Σε δεινή θέση οι επαγγελματίες τη...

Πρωτοφανείς καταστάσεις

«Ασφυξία» στην πραγματική οικονομία της Πάτρας έχει φέρει η παρατεταμένη αγωνία στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων για την οριστική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Οι επιχειρηματίες της πόλης, μικροί και μεγάλοι, έχουν δει το τελευταίο διάστημα τον τζίρο τους να έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας αφού αδυνατούν να βρουν τρόπους για να εξασφαλίσουν χρήματα για τις προμήθειες προϊόντων που χρειάζονται.

Ειδικά στο μέτωπο αυτό οι προμηθευτές, ειδικά εκείνοι του εξωτερικού, αρνούνται να τους προμηθεύσουν χωρίς πληρωμή σε μετρητά, συναλλαγή που πλέον ελάχιστοι μικρομεσαίοι μπορούν να κάνουν.

Το ρευστό που έχουν στη διάθεσή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένο αφού από την μια πλευρά οι Τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια και από την άλλη οι πολίτες είναι πολύ συγκρατημένοι στις αγορές τους λόγω του φόβου που επικρατεί για πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων και περιορισμό αναλήψεων.

Όπως εξηγούν στο thebest.gr απελπισμένοι επιχειρηματίες της Πάτρας, περνούν ημέρες που ο τζίρος τους μπορεί να μην ξεπεράσει καν τα 5 ευρώ. Έμπορος ρούχων μάλιστα υποστηρίζει ότι την περασμένη Δευτέρα μπήκαν 3 άνθρωποι στο μαγαζί του και δεν πούλησε τίποτε! Άλλος επιχειρηματίας με είδη γυναικείας περιποίησης εξηγεί ότι σήμερα Τετάρτη ο τσίρος τους έφθασε μόλις τα 5,10 ευρώ, ενώ και ιδιοκτήτης νυκτερινού μαγαζιού μας λέει ότι μια ολόκληρη βραδιά έκανε τζίρο 6 ευρώ.

Σε δύσκολη κατάσταση και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος σημειώνει ότι τα χρέη των γονέων για μαθήματα που ήδη έχουν κάνει τα παιδιά τους ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ!

Οι οφειλές δε μεταξύ επαγγελματιών της πόλης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με ορισμένους εξ’ αυτών να αναγκάζονται να τις «κλείνουν» σε είδος. Εάν για παράδειγμα τα χρέη αφορούν νυκτερινό μαγαζί πίνουν τα ποτά τους τζάμπα ή αν οι υποχρεώσεις προέρχονται π.χ. από μίνι μάρκετ κάνουν τα ψώνια τους χωρίς να πληρώσουν…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις