Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το κακό τρίτωσε - Το νέο "Insidious - Παγιδευμένη Ψυχή" έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιουνίου

Το κακό τρίτωσε - Το νέο "Insidious...

Η ταινία ήδη ξεκίνησε την πορεία της στα Αμερικάνικα ταμεία

Το κακό τρίτωσε, μας λέει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Feelgood, για το θρίλερ «Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 - Insidious: Chapter 3» που βγήκε ήδη στις Αμερικάνικες αίθουσες την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα (και στην Πάτρα στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε και πιθανόν και στο σινέ Κάτρο στο Ρίο) από τις 25 Ιουνίου 2015.

Στις ΗΠΑ το ξεκίνημα του φιλμ στα ταμεία ήταν καλό με πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια αν και ήρθε 3ο στο boxoffice πίσω από την κωμική περιπέτεια «Spy» και την εντυπωσιακή περιπέτεια καταστροφής «San Andreas  Επικίνδυνο Ρήγμα», η οποία προβάλλεται ήδη στα Ster στη Βέσο Μάρε και από 11 Ιουνίου και στο σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Η απόκοσμη τριλογία του πετυχημένου θρίλερ, που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές παγκοσμίως, είναι πια γεγονός και το τρίτο και πιο σκοτεινό κεφάλαιο έρχεται να «κουμπώσει» με τα δύο προηγούμενα.  Στην «Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3», ο Leigh Whannel, σεναριογράφος του Saw – Σε Βλέπω και των δύο πρώτων «Insidious», σκηνοθετεί και γράφει το συναρπαστικό σενάριο που επικεντρώνεται για μια ακόμα φορά στη μετά θάνατον ζωή και τις εγκλωβισμένες ψυχές.

Αξίζει να αναφερθεί πως το τρίτο κεφάλαιο του «Ιnsidious» ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών. Αυτή τη φορά είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι μιας καινούργιας οικογένειας και όχι πια της πολύπαθης οικογένεια Lambert. Και οι δύο, όμως, οικογένειες έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο κρύβουν ένα τρομακτικό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Elise (Lin Shaye) και βοηθούς τους Tucker (Angus Sampson) και Specs (Whannell). Μια έφηβη κοπέλα (Stefanie Scott) έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση.

Ο πατέρας της (στο ρόλο ο γνωστός ηθοποιός Dermot Mulroney) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Φανταστείτε έναν κόσμο πιο τρομακτικό και από τους χειρότερους εφιάλτες μας, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα όνειρά μας και παίρνει σάρκα και οστά στην καθημερινή μας ζωή. Οι κάτοικοί του είναι νεκρά πλάσματα που μισούν απροκάλυπτα τους ζωντανούς. Οι δαίμονες αυτού του κόσμου ψάχνουν ευκαιρία για να περάσουν από τον κόσμο τους στον δικό μας. Κάποιοι από αυτούς θέλουν απλά να μάθουν την αιτία του θανάτου τους ή να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Οι περισσότεροι, όμως, θέλουν να εκτονώσουν το θυμό και τη ζήλεια τους και να πάρουν εκδίκηση με οποιοδήποτε κόστος.

O παραγωγός Jason Blum ανέφερε πως “O παραγωγός James Wan (γνωστός από την σκηνοθεσία του «Σε Βλέπω», του «The Conjuring», των δύο προηγούμενων «Insidious» και του «Furious 7») και ο Leigh Whannel έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους μοναδικό και τρομακτικό κόσμο με τα Insidious. Σε αυτό το κεφάλαιο βουτάμε ακόμη πιο βαθιά στην άβυσσο του μεταφυσικού αυτού σύμπαντος”.

“Αυτός ο μεταφυσικός τόπος υφίσταται στον δικό του χωροχρόνο, αλλά μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς στη δική μας τρισδιάστατη αντίληψη για το σύμπαν” προσθέτει ο Wan που στην καινούργια ταινία έχει αναλάβει χρέη παραγωγού. Ο παραγωγός Oren Peli αποκαλύπτει πως “θα δούμε κάποια πράγματα σε αυτήν την ταινία από μια διαφορετική οπτική. Αυτή η οπτική είναι ίσως και η πιο τρομακτική από όλες”.

Στην Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 γυρίζουμε πίσω το ρολόι. Η ιστορία του διαδραματίζεται δύο χρόνια πριν από τα δύο πρώτα κεφάλαια. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Whannell, προσθέτει πως βασική επιδίωξή τους ήταν να τρομάξουν το κοινό.

Η Elise, το αρχιμέντιουμ, πεθαίνει στο προηγούμενο Insidious αλλά επανέρχεται ζωντανή.

Η Lin Shaye που υποδύεται την Elise εντυπωσιάστηκε από το σενάριο του Whannell. “Μου άρεσε που υπήρχε η επιθυμία για περαιτέρω εξερεύνηση του κάθε χαρακτήρα.

Στην Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 μαθαίνουμε περισσότερα για την προσωπική ζωή της Elise. Αυτή η τροπή με ενθουσίασε, αφού η προσωπικότητα του ρόλου και η ιστορία της ταινίας είναι δυο στοιχεία που με ενδιαφέρουν πραγματικά”.

O παραγωγός Jason Blum σχολιάζει για την ηθοποιό. “Είναι εκπληκτικό το να βλέπεις την Elise στην οθόνη. Έχεις την εντύπωση ότι όντως επικοινωνεί με δαίμονες και φαντάσματα. Σε αυτού του είδους τις ταινίες είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας ηθοποιός να ταυτιστεί απόλυτα με το ρόλο του. Η Lin το ζει στο πετσί της”.

Τα Insidious έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν το δικό τους πιστό κοινό. Ο σκηνοθέτης αναλύει σχετικά πως “όλοι έχουμε τους προσωπικούς μας φόβους ανεξαρτήτως χώρας και εθνικότητας. Στον πυρήνα της, κάθε ιστορία σχετικά με φαντάσματα, πραγματεύεται τον θάνατο και την απώλεια. Αυτό ισχύει και για αυτήν την ταινία. Αυτά τα θέματα έχουν έναν παγκόσμιο και οικουμενικό χαρακτήρα. Εκεί οφείλεται πιστεύω και η μεγάλη επιτυχία των ταινιών που έχουμε κάνει”.

Η προσέγγιση του σκηνοθέτη στην Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3 ήταν λίγο πολύ παρόμοια με το ύφος της πρώτης ταινίας. Εκεί, υπήρχε μια οικογένεια που δεν είχε ιδέα του τι συμβαίνει, αλλά και αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει. Τώρα, θα γνωρίσουμε μια καινούργια και…“κανονική” οικογένεια που αποτελείται από τα εξής μέλη: Τη 17χρονη Quinn (Stefanie Scott) που θέλει να γίνει ηθοποιός, τον 9χρονο γκατζετάκια αδελφό της Alex (Tate Berney) και τον χήρο πατέρα τους Sean (Dermot Mulroney). Η απώλεια της μητέρας έχει επηρεάσει όλα τα μέλη αλλά ειδικότερα την έφηβη Quinn που νιώθει ευάλωτη. Η νεαρή κοπέλα θα απευθυνθεί στην Elise, για να καταφέρει να επικοινωνήσει με τη μητέρα της, τη Lily.

Ο Μαλαισιανής καταγωγής σκηνοθέτης και παραγωγός Wan που είχε σκηνοθετήσει τις δυο προηγούμενες ταινίες βασιζόμενες στα σενάρια του Whannell ανέφερε πως “είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και περήφανος με αυτό που κατέφερε ο Leigh στο τρίτο κεφάλαιο. Έχει επίγνωση ποια είναι εκείνα τα ιδιαίτερα συστατικά που χρειάζεται, για να δημιουργήσει κανείς ταινίες τρόμου υψηλού επιπέδου. Με τιμάει που έδωσα τη σκυτάλη σε έναν τόσο ταλαντούχο άνθρωπο. Τον βλέπεις να σκηνοθετεί και το ‘χει, ρε παιδί μου. Είναι τόσο άνετος με αυτό που κάνει και το διασκεδάσει πραγματικά”.

Να προσθέσουμε πως για να έρθει πιο κοντά με τους συνεργάτες του ο σκηνοθέτης κάλεσε σπίτι του τους ηθοποιούς Lin Shaye, Dermot Mulroney και Stefanie Scott για…βιντεοθεραπεία. Είδαν την κλασσική ταινία τρόμου «Η Λάμψη» του Stanley Kubrick, για να εμπνευστούν.

Ο William Friedkin, σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας ψυχολογικού τρόμου Ο Εξορκιστής, στον οποίο στράφηκε ο Whannell για συμβουλές, κατά τη διάρκεια των δικών του γυρισμάτων είχε πυροβολήσει στον αέρα, για να εισάγει τον τρόμο στο πλατό.

Ο Whannell εξομολογήθηκε πως “προσπάθησα να κάνω κάτι παρόμοιο. Δεν χρησιμοποίησα όπλο, αλλά μια κόρνα! Το έκανα, όμως, μία φορά μόνο” παραδέχτηκε απολογητικά.

Η νεαρή ηθοποιός Stefanie Scott ζήτησε από τον επικεφαλής των κασκαντέρ Mark Rayner να συμμετάσχει σε όσο πιο πολλές επικίνδυνες σκηνές γινόταν.

Σε συζητήσεις που έκανε ο σκηνοθέτης με την υπεύθυνη για τα κοστούμια Ariyela Wald-Cohain αποφάσισαν να δώσουν στην έφηβη πρωταγωνίστρια ένα πιο vintage look.

Το τραγούδι σήμα κατατεθέν των Insidious “Tiptoe Through the Tulips” δεν θα ακουστεί στο καινούργιο κεφάλαιο, αφού πλέον θεωρείται ότι είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικογένεια Lambert.

*Στα δύο προηγούμενα «Insidious» είχαν πρωταγωνιστήσει οι Ρόουζ Μπερν και Πάτρικ Γουίλσον. Η 1η ταινία είχε πλησιάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις ενώ η 2η είχε φτάσει τα 162 τον Σεπτέμβριο του 2013.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture