Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ιταλό ηθοποιό Nino Manfredi ξεκινά την Κυριακή στην Πάτρα

Κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον...

Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στην Αγορά Αργύρη

Τo Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Σύλλογο AIAΛ της Λέρου, ένα Κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Nino Manfredi, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο Νino Manfredi (1921-2004) υπήρξε Ιταλός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μεταγλωττιστής έργων, συγγραφέας και τραγουδιστής, με καταγωγή από τη Ρώμη. Πολύ ικανός πρωταγωνιστής από τους πιο σημαντικούς του ιταλικού κινηματογράφου και ένας από τους λεγόμενους «γίγαντες της "Κωμωδίας αλά ιταλικά".

Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του έπαιξε κωμικούς και δραματικούς ρόλους με σημαντική επιτυχία, κερδίζοντας πολλά βραβεία.

Το Φεστιβάλ που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα, στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη στην οδό Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη, από την Κυριακή 31 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου, θα ανοίξει αυτή την Κυριακή στις 19.00 το απόγευμα, με την προβολή της ταινίας "Per grazia ricevuta - Ταμένος με το ζόρι» .

Θα ακολουθήσουν και άλλες προβολές ταινιών και πιο συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου η ταινία «Καβάλα στην τίγρη», στις 14 Ιουνίου το φιλμ «Επιχείρηση Σαν Τζενάρο» και στις 15 Ιουνίου το «Βίαιοι, Βρώμικοι και κακοί» που ήταν κωμωδία γυρισμένη από τον Ettore Scola το 1976.

Κάθε ταινία θα προβάλλεται με υπότιτλους στα ελληνικά και θα συνοδεύεται από ένα έντυπο με περίληψη και κριτική, διατυπωμένη από το Σύλλογο AIAL.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Από τους διοργανωτές εκφράζονται δημόσιες ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τον Γιάννη Tαλούμη – Εταιρία Taf Coffee - για την συνεισφορά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture