Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καθαρά τα νερά στο Δημορηγόπουλο με βάση τη νέα μέτρηση του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Καθαρά τα νερά στο Δημορηγόπουλο ...

Ολοκληρώθηκαν οι δεύτερες μετρήσεις

Εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηρίζονται μετά τα αποτελέσματα της νέας, δεύτερης κατα σειρά μέτρησης, του Πανεπιστημίου Πατρών, τα νερά στην περιοχή Δημορηγόπουλου στο Ρίο.

Οι πρώτες μετρήσεις των προηγούμενων ημερών είχαν δείξει συγκέντρωση στο σημείο ολικών κολοβακτηριδίων και εντερόκοκκους σε υψηλά επίπεδα.

Γι αυτό το λόγο είχε επισημανθεί οτι θα χρειαζόταν επαναλλητπική δειγματοληψία.
Η ακαταλληλότητα με βάση το πρώτο δείγμα στην περιοχή Δημορηγόπουλου, αποδίδεται στην μεγάλη πυκνότητα σπιτιών και μαγαζιών και την απόρριψη αποβλήτων.

Η ακαταλληλότητα με βάση το πρώτο δείγμα στην περιοχή Δημορηγόπουλου, αποδίδεται στην μεγάλη πυκνότητα σπιτιών και μαγαζιών και την απόρριψη αποβλήτων.

 

Το Εργαστηρίο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιεί μέτρησε τις τιμές σε παραλίες της Πάτρας που είναι πολυσύχναστες, σε παραλίες δηλαδή που εν όψει και της κρίσης είθισται να εκδράμουν εκατοντάδες Πατρινοί καθημερινά.

Οι δειγματοληψίες έγιναν από τα επιστημονικά στελέχη του Μοριακού Κέντρου IWaterFood (Μονάδα Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας του εργαστηρίου Υγιεινής, του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών) στα σημεία: Παραλία Αγυιάς, Παραλία Προαστίου, Παραλία Καστελόκαμπου, Παραλία Ρίου, Δημορηγόπουλου, Ακταίου (μετά τη γέφυρα), Αγ. Βασιλείου, αλλά και στα Βραχνέικα.

«Επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες παραλίες επειδή είναι οι πλέον πολυσύχναστες» είπε στο thebest.gr o επίκουρος καθηγητής υγιεινής Απόστολος Βανταράκης, o oποίος επισημαίνει ότι το εργαστήριό τους δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μετρήσεις σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Εξηγεί ότι πρόκειται για μετρήσεις εργαστηρίου που δεν είναι εξουσιοδοτημένο από το κράτος, καθώς αυτή την αρμοδιότητα την έχει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι έδειξε η πρώτη μέτρηση στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας; Ποιά βρέθηκε ακατάλληλη; Καθαρότερη η πλαζ από το Ρίο

Αχαϊα: Δείτε τα σημεία που δεν...προσφέρονται για κολύμβηση στην περιοχή- Καθαρά τα νερά από Καλογριά μέχρι Άγιο Βασίλειο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις