Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Μπερτοδουλισμός σήμα κατατεθέν του Δήμου Πατρέων

Ο Μπερτοδουλισμός σήμα κατατεθέν του Δήμ...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ

«Η πολιτική αντίληψη της δημοτικής αρχής για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην πόλη δεν υπονοείται πουθενά στο Τεχνικό της Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων. Απουσιάζουν πλήρως εγγραφές σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αποκαταστάσεις εμβληματικών κτηρίων της πόλης, Αρσάκειο, θέατρο "Απόλλων", εργοστάσιο Τέχνης και απαραίτητων μελετών συνδυασμένων με την φυσιογνωμία και την ανάπτυξη της πόλης (το σύνολο του θαλασσίου μετώπου  - προβλέπεται μόνο για το Ρίο -  και όχι μόνο του διεκδικούμενου από τον ΟΛΠΑ).

Η εκμετάλλευση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι ελάχιστη, για παράδειγμα προβλέπονται μόνο 400.000 ευρώ νέες εγγραφές από ΕΣΠΑ/ΣΕΣ».

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πεμπτουσία ενός δήμου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ήχηση σήματος κινδύνου,  εάν δεν μιλούσαμε για τον Δήμο Πατρέων, του οποίου οι ιθύνοντες ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό  τους εάν θέλουν να κάνουν χρήση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή όχι!

Προσκολλημένοι στην αντιευρωπαϊκή στρατηγική, από πολλά χρόνια τώρα  και διεκδικούντες  ένα αόριστο και ομιχλώδες μέλλον εκτός ΕΕ, καταλήγουν να έχουν συνειδησιακό πρόβλημα ακόμη και εάν ακουμπήσουν ευρωπαϊκά χρήματα, αλλά παράλληλα ορέγονται τα ίδια ευρωπαϊκά προγράμματα, επενδύοντας αυτή την τακτική τους με μπόλικη, παραπολύ, επαναστατική παρλαπίπ. «Τα χρήματα είναι του λαού» και άλλες τέτοιες ανοησίες, λες και εάν τα χρησιμοποιήσεις θα πάψεις να βάζεις σε περίοπτη θέση την ταμπέλα της ΕΕ για το συγχρηματοδοτούμενο έργο. Ρίξετε μία ματιά, καθώς ανεβαίνετε στο Δασύλλιο, σε μία ταμπελάρα, έκτασης τουλάχιστον πέντε τετραγωνικών, που βγάζει μάτι, ότι αφορά συγχρηματοδοτούμενο έργο! Και δεν είναι κατ' ανάγκη κακό αυτό.

Αλλά δεν είναι μόνον τα παραπάνω. Είναι και η μπερτοδούλειος τακτική, που ακολουθείται από την δημοτική αρχή στο σύνολό της. Αφού μας παραμύθιασε πως έχει εξασφαλίσει την αποκατάσταση του γηπέδου Προσφυγικών και ζητούσε επαναστατικώ δικαίω την εκταμίευση των κονδυλίων που είχαν δεσμευτει από τον προηγούμενο ΓΓ Αθλητισμού, όταν ήρθαν στην Πάτρα ο υπουργός Κοντονής και ΓΓ Τζ. Συνοδινός, αποκαλύφθηκε πως κάτι ελάχιστα χρήματα υπήρχαν στον κωδικό, που δεν έφταναν ούτε για ζήτω.

Δεσμευμένος σε αυτή την αντιΣΥΡΙΖΑ λογική, ακολούθησε την πεπατημένη και ο αντιδήμαρχος που έφερε προς ψήφιση χθες από το Σώμα των δημοτικών συμβούλων το Τεχνικό Πρόγραμμα και την Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με "ατράνταχτα'' στοιχεία, βασισμένα σε σαθρή βάση, αγνόησε  ακόμη και τα όσα συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση για το Δήμο Πατρέων.

Με μία όμως ματιά τα επιχειρήματα της «κόκκινης» δημοτικής αρχής μάλλον θα πρέπει να την κάνουν να ερυθριάσει!

Τι συμφώνησε με την κυβέρνηση του κακού ΣΥΡΙΖΑ και απέκρυψε ο Κ. Πελετίδης;

1.    Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του γηπέδου των Προσφυγικών, με πραγματική χρηματοδότηση και όχι τα 2 χιλ. ευρώ, που είχε εγγράψει η προηγούμενη κυβέρνηση και ο Κ. Πελετίδης το θεωρούσε δέσμευση για να γίνει το γήπεδο. Ούτε για μια διανυκτέρευση στο Πόρτο Καράς της Χαλκιδικής, εκεί που συμμετείχες με τον Γ. Πατούλη της ΝΔ,  στο δήθεν Συνέδριο της ΚΕΔΕ, δεν έφταναν τα δύο χιλιάρικα κύριε Πελετίδη!

2.    Αποκατάσταση των γηπέδων της Αγυιάς και περίφραξη του ανοιχτού κολυμβητηρίου μέσω της Γ.Γ. Αθλητισμού, που είχε κάτι δεκαετίες εγκαταλειφθεί.

3.    Παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων κτιρίων από τον ΟΑΕΔ και συζητείται η παραχώρηση κι άλλων.

4.    Παραχώρηση του κτιρίου επί των οδών Μανιακίου - Κορίνθου για να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός.

5.    Παραχώρηση - μέσω του Υπ. Μεταφορών - του χώρο του ΟΣΕ στον Αγ. Διονύση, που έχει ζητηθεί από το Δήμο Πατρέων για δημοτικό πάρκιν.

6.       Προχωράει η διαδικασία για τη νομική διευθέτηση της οριστικής απόδοσης των 3,5 χλμ του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, και όχι των 350 μ. που είχε αφήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αυτά είναι συμφωνημένα κύριε Πελετίδη, από εσένα με την κακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία δεν σου κάνει. Τα υπόλοιπα είναι προς βρώσιν και λαϊκήν κατανάλωσιν. Και ο νοών νοείτω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις