Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφθασε ο τρόπος εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφθασε ο τ...

Μετά από σχετική προσφυγή

Κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρώτη προσφυγή για τον τρόπο εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε γονέας μαθητή ΣΤ' τάξης δημοτικού σχολείου ζητώντας να ακυρωθεί η από 15.5.2015 υπουργική απόφαση καθώς και οι αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Στην προσφυγή του τονίζει ότι ο νόμος 4327/2015 του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, στον οποίο στηρίχτηκαν οι αποφάσεις,  είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Όπως υποστηρίζει ο γονέας του μαθητή, το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Και αυτό γιατί διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το παλαιότερο καθεστώς που ήθελε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις