Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η κωμική περιπέτεια «Καυτή Καταδίωξη - Hot Pursuit» από 28/5 στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Η κωμική περιπέτεια «Καυτή Καταδίωξη - H...

Πρωταγωνιστούν η Ριζ Γουίδερσπουν και η σέξι Σοφία Βεργκάρα

Η ολοκαίνουρια κωμική περιπέτεια «Καυτή Καταδίωξη - Hot Pursuit», με τις εκρηκτικές πρωταγωνίστριες Σοφία Βεργκάρα και Ρις Γουίδερσπουν (βραβείο Όσκαρ για το «Walk the Line») κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε από σήμερα Πέμπτη 28 Μαίου 2015.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι της Αν Φλέτσερ, που λίγα χρόνια πριν, το 2009 μας χάρισε το απολαυστικότατο φιλμ «The Proposal» με την Σάντρα Μπούλοκ και τον γοητευτικό Ράιαν Ρέινολντς.

Η «Καυτή Καταδίωξη» κυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την εταιρεία Tanweer. Στην καλοκαιρινή κωμωδία «Καυτή Καταδίωξη» μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός (Ρις Γουίδερσπουν) προσπαθεί να προστατεύσει την σέξι και πληθωρική χήρα ενός βαρόνου ναρκωτικών (Σοφία Βεργκάρα) καθώς διασχίζουν το Τέξας, καταδιωκόμενες από διεφθαρμένους μπάτσους και επικίνδυνους εγκληματίες.

Η «Καυτή Καταδίωξη» ενώνει στη μεγάλη οθόνη την βραβευμένη με Όσκαρ, Ρις Γουίδερσπουν (η οποία προτάθηκε και φέτος για Όσκαρ α’ γυναικείας ερμηνείας για το «Wild») και την σέξι ηθοποιό Σοφία Βεργκάρα («Chef», «Modern Family») η οποία μάλιστα κόσμησε το εξώφυλλο του τεύχους του περιοδικού Vanity Fair του περασμένου μήνα όπου μάλιστα μίλησε και για τον δεσμό της με τον πολύ αρρενωπό ηθοποιό 38χρονο Τζο Μανγκανιέλο (Magic Mike).

Η σκηνοθεσία είναι της Αν Φλέτσερ («The Proposal»), σε σενάριο των Ντέιβιντ Φίνεϊ («New Girl») & Τζον Κουέιντανς («Ben & Kate»).

Η αστυνομικός – πρότυπο Κούπερ είναι ενθουσιασμένη και κολακευμένη εξαιτίας της νέας, φαινομενικά απλής, αποστολής της. Της έχει ανατεθεί να συνοδεύσει την Ντανιέλα Ρίβα, σύζυγο ενός μαφιόζου από το Σαν Αντόνιο του Ντάλας, προκειμένου να καταθέσει εναντίον ενός βαρόνου ναρκωτικών. Αν και πρόκειται για μία έκτακτη αποστολή, η μικροκαμωμένη αστυνομικίνα έχει βάλει στόχο να τη φέρει επιτυχώς εις πέρας και να μην απογοητεύσει τον προϊστάμενό της.

Ωστόσο, με το που συναντιέται με την «προστατευόμενη» της, τη δυναμική κα Ντανιέλα Ρίβα, μία πεισματάρα κολομβιανή καλλονή, είναι φανερό ότι η αποστολή της δεν θα είναι «περίπατος». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν καλά- καλά προλάβει ν’ αποφασίσει ποιο ζευγάρι ψηλοτάκουνα θα πάρει μαζί της η Ντανιέλα, ο άντρας της πέφτει σε ενέδρα, η ίδια μένει χήρα, ενώ η Κούπερ πρέπει υπό τις νέες συνθήκες να τη μεταφέρει σώα και αβλαβή στον προορισμό της!

Η Ρις Γουίδερσπουν και η Σοφία Βεργκάρα εκτός από πρωταγωνίστριες στην ταινία, είναι και υπεύθυνες παραγωγής.

Aν και αταίριαστες εμφανισιακά, οι δυο τους έδεσαν και μάλιστα στα γυρίσματα η μία πείραζε την άλλη με την Σοφία Βεργκάρα να είναι η αρχηγός της πλάκας.

Η ιστορία ενθουσίασε και τις δύο, κυρίως για τις δυνατότητες που τους έδινε να συνεργαστούν σε μία κωμωδία, παρόλο που δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν στην μεγάλη οθόνη. Η Γουίδερσπουν αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «έχει ενδιαφέρον να παρατηρείς τη Σοφία. Έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και της οργάνωσης. Σωματικά είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετες. Μου ήταν ωστόσο ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε ότι κάναμε ένα καλό κωμικό ζευγάρι, όχι μόνο επειδή υπάρχει μεταξύ μας αμοιβαία συμπάθεια, αλλά επειδή ακριβώς εκείνη είναι ψηλή και συγκροτημένη και εγώ δίπλα της δείχνω κοντή και αστεία».

Δύο χρόνια πριν από την παραγωγή, η Γουίδερσπουν και η παραγωγός Μπρούνα Παπαντρέα (το όνομα φαντάζει ελληνικό) δημιούργησαν την εταιρεία Pacific Standard με μοναδικό σκοπό να φτιάξουν ταινίες – και κωμωδίες – στις οποίες να κυριαρχούν οι γυναικείοι χαρακτήρες.

Την ίδια περίοδο, η Ντέινα Φοξ, συγγραφέας, παραγωγός και φίλη της Γουίδερσπουν είχε στο μυαλό της ένα έργο που ταίριαζε γάντι στην περίπτωση. Και όταν έγινε γνωστό ότι η Ρις Γουίδερσπουν ήθελε να συνεργαστεί με την Σοφία Βεργκάρα, όλα «κούμπωσαν», καθώς πλέον όλοι ήξεραν για ποιες ηθοποιούς προοριζόταν το σενάριο. Μόλις ολοκληρώθηκε το σενάριο, η παραγωγή στράφηκε στην Αν Φλέτσερ για τη σκηνοθεσία. Η ίδια, καθότι χορεύτρια και χορογράφος, αγαπά τη σωματική κωμωδία, οπότε αυτή η ταινία πληρούσε ιδανικά τα κριτήριά της.

Πριν ακόμα βάλουν το κλειδί στη μίζα του αυτοκινήτου και ξεκινήσει το ταξίδι τους, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι δύο γυναίκες δε θα κάνουν εύκολα χωριό μεταξύ τους. Παρά τις αρχικές καλές προθέσεις της Κούπερ να εκτελέσει πιστά τις διαταγές της, η υπεροψία κα ο στόμφος της κας Ρίβα φέρνουν τις δύο γυναίκες συνεχώς σε κόντρα. Η Ντανιέλα αρνείται να δεχτεί οποιαδήποτε βοήθεια από την Κούπερ, την οποία θεωρεί πολύ «μικροσκοπική» και «λίγη», για να την προστατεύσει από τους μαφιόζους που τις περιτριγυρίζουν και τις καταδιώκουν.

Στην αρχή της διασκεδαστικής ταινίας, η Κούπερ παρουσιάζεται ως μια νεαρή κοπέλα που έχει εξιδανικεύσει το πρότυπο του πατέρα της, επίσης αστυνομικού, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Τώρα, ως αστυνομικός και εκείνη, ξέρει απέξω κι ανακατωτά το εγχειρίδιο επιβολής του νόμου στο Τέξας, όπως ένας καλός ιεροκήρυκας γνωρίζει τη Βίβλο, κεφάλαιο προς κεφάλαιο, στίχο προς στίχο. Όταν την πρωτοβλέπουμε ως ενήλικα στην ταινία, η Κούπερ αν και δε φορά στολή, δίνει την εντύπωση – εξαιτίας της συμπεριφοράς της – ότι δουλεύει ως μυστική πράκτορας κυνηγώντας ένα δράστη στους δρόμους του Σαν Αντόνιο.

«Δεν είναι έτσι», εξηγεί γελώντας η Γουίδερσπουν. «Στην πραγματικότητα, ψάχνει για τον έρωτα, αλλά είναι προφανές ότι δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα ραντεβού!» Γίνεται δύσκολη και επιθετική ακόμα και αν δεν το εννοεί. Στη συνέχεια, καταλαβαίνουμε ότι δεν τα πάει καλά ούτε με τους συναδέρφους της. Εξαιτίας κάποιων κακών επαγγελματικών χειρισμών, την έχουν στον «πάγκο». Αυτή ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να παίρνει σοβαρά τη δουλειά της.

Να προσθέσουμε πως το φιλμ προβάλλεται ήδη στις ΗΠΑ και έχει γνωρίσει επιτυχία με τις εισπράξεις να έχουν ήδη ξεπεράσει τα 31 εκατομμύρια δολάρια.

Bέβαια ορισμένοι κριτικοί μίλησαν για μία μάλλον μέτρια ταινία από πλευράς σκηνοθεσίας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture