Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία αγάπης στο Αίγιο, στον Δημοτικό κινηματογράφο Απόλλωνα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συναυλία αγάπης στο Αί...

Τη συναυλία διοργανώθηκε από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Πλημμύρισε από μουσική και διάθεση προσφοράς και αγάπης η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο γειτονικό Αίγιο, στη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας αγάπης που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το “Ελληνικόν Ειδύλλιον” του Ανδρέα Ντρέκη το βράδυ της Τετάρτης 27/5/2015.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 7 μουσικά σύνολα που κυριολεκτικά αντάμειψαν το ενδιαφέρον του κοινού με υπέροχες ερμηνείες υψηλού επιπέδου, οι οποίες κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα.

Η συναυλία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αρχικά στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς”, στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”, όμως οι δυσμενείς καιρικές προβλέψεις ανάγκασαν τους διοργανωτές να αποφασίσουν τελικά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην κλειστή αίθουσα του “Απόλλωνα”.

Την εκδήλωση άνοιξε η Παιδική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, υπό τη διεύθυνση της κας Έφης Γιαννακοπούλου. Τα παιδιά ερμήνευσαν την πασίγνωστη “Ωδή στη Χαρά” από την 9η Συμφωνία του Beethoven, που εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως ο επίσημος ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, η Δημοτική-Παιδική Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας ερμήνευσε τραγούδια Λοΐζου, Θεοδωράκη και Σπανουδάκη, υπό τη διεύθυνση της κας Βασιλικής Νάσση.

Σειρά είχε η Παιδική-Νεανική Χορωδία Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου, που υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Πεττεμερίδου ερμήνευσε τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μουζάκη, ενώ στο πιάνο ήταν η κα Εύα Βλαχάκου.

Ακολούθησε η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που ερμήνευσε καντάδες αλλά και μια διασκευή του “Ταγκό της Νεφέλης”. Στη διεύθυνση ήταν η κα Αλίκη Ζαφείρη και στο πιάνο ο κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Αμέσως μετά, η Χορωδία Αιγίου 1933 ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, με την Χριστίνα Αποστολοπούλου στο πιάνο.

Το Ορχηστρικό Σύνολο Πνευστών Φιλαρμονικής Αιγίου “Ευτέρπη” με τη σειρά του, ερμήνευσε μελωδίες Χατζηδάκι, το Final Countdown των Europe και το μουσικό θέμα από την ταινία “Οι Πειρατές της Καραϊβικής”, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Χαραλαμπόπουλου.

Το μουσικό σύνολο που έκλεισε τη συναυλία ήταν η 100μελής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από την πόλη Νέκαρσουλμ της Γερμανίας, που υπό τη διεύθυνση του κ. Γιόχεν Χένινγκ ερμήνευσε με άψογο τρόπο γνωστές μελωδίες του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η κοινή εμφάνιση της συμφωνικής ορχήστρας με τη Χορωδία Αιγίου 1933 για την παρουσίαση της δημοφιλούς aria “Casta Diva” από τη “Norma” του Bellini, υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου. Σολίστ ήταν η συγκλονιστική σοπράνο Μαρία Πεττεμερίδου, που πραγματικά συγκίνησε το κοινό με την ερμηνεία της.

Στο τέλος της μουσικής βραδιάς δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαέστρους των μουσικών συνόλων που συμμετείχαν. Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων για το “Κελάρι της Αγάπης” της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, που στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες της πόλης.

Χορηγός της συναυλίας ήταν η Pizza Ciao.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture