Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Παρασκευή το βράδυ στην Διακίδειο η εκδήλωση για τα 562 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Την Παρασκευή το βράδυ στην Διακίδειο η ...

Θα ψαλεί και επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο

Αυτή την Παρασκευή 29 Μαίου 2015 στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Διακιδείου σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αφιερωματική εκδήλωση στην θλιβερή επέτειο της Άλωσης και Πτώσης της Βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης. Φέτος συμπληρώνονται 562 χρόνια από τα γεγονότα της Άλωσης που σήμανε και την πτώση και παράδοση της άλλοτε κραταιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας στους Οθωμανούς.

Στην εκδήλωση στην αίθουσα του ιστορικού πνευματικού σωματείου της Πάτρας, της Διακιδείου, θα ψαλεί αρχικά επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικούς προμάχους της Πόλεως από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ενώ κατόπιν θα παρουσιαστούν επίκαιροι ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια από τον Βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Πατρών υπό τη διεύθυνση του χοράρχου Ιωάννη Κόττορου.

Τέλος στο βήμα της Διακιδείου θα ανέβει και θα μιλήσει ο πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας Κωνσταντίνος Χολέβας με θέμα «Από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στη σύγχρονη άλωση της παιδείας».

Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Δραγάσης Παλαιολόγος, (9 Φεβρουαρίου 1405 - 29 Μαΐου 1453) υπήρξε ο τελευταίος βασιλεύων Βυζαντινός αυτοκράτορας, ως μέλος της δυναστείας των Παλαιολόγων, από το 1449 έως το θάνατό του κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453).

Η ηρωϊκή αντίστασή του κατά των Οθωμανών σφράγισε τις ύστατες στιγμές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας περνώντας ο ίδιος στη σφαίρα του θρύλου, του μύθου και της φαντασίας. Είναι εθνομάρτυρας και αποκαλείται συχνά και ανεπίσημα ως "εθνικός ήρωας", όπως αναφέρει η wikipedia.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις