Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Η Ρέα Γαλανάκη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο "Η Άκρα Ταπείνωση"

Πάτρα:Η Ρέα Γαλανάκη παρουσιάζει το νέο ...

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στη Φιλαρμονική εταιρεία

Το βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση παρουσιάζεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών.

Το µυθιστόρηµα εστιάζεται στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2012.

Μια πρώην φιλόλογος και µια πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε έναν «ξενώνα» του υποβαθµισµένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις.

Η λοξή µατιά τους εισδύει –µε τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο– στην αόρατη και συµβολική πλευρά των βίαιων συγκρούσεων. Πανικοβάλλονται, χάνονται µέσα στη δική τους πόλη, εξωθούνται στην επαιτεία, χωρίς να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγµάτων.

Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη.

Ο αναρχικός γιος της µιας, ο χρυσαυγίτης µιας τρίτης που τις φροντίζει, µια νεαρή µετανάστρια και το παιδί της, ο γιατρός και η κοινωνική λειτουργός, τα φαντάσµατα ενός ετοιµόρροπου αθηναϊκού σπιτιού και, φυσικά, οι νεοάστεγοι διασταυρώνονται µε ποικίλους τρόπους µαζί τους είτε στη σπαρασσόµενη Αθήνα είτε λίγο αργότερα.

Σ’ αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό µυθιστόρηµα, η απερχόµενη γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τον αναγκαίο, αν όχι και µοιραίο διάλογό της µε τις σηµερινές εξεγέρσεις, µε τη µεγάλη ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, µε τη µνήµη αλλά και µε την Άκρα Ταπείνωση του άστεως.

• Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε το 1947 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Έχει εκδώσει µυθιστορήµατα, διηγήµατα, ποιήµατα και δοκίµια, ενώ φέτος, το 2015, κλείνει σαράντα χρόνια από την έκδοση του πρώτου της βιβλίου. Ανήκει στα ιδρυτικά µέλη της Εταιρείας Συγγραφέων. Έχει τιµηθεί δύο φορές µε το Κρατικό Βραβείο (1999 και 2005). Eπίσης, έχει τιµηθεί µε το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδηµίας Αθηνών (2003), µε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήµου Hρακλείου Kρήτης (1987) και µε το Βραβείο Αναγνωστών του Eθνικού Kέντρου Bιβλίου (2006). Το µυθιστόρηµά της Ο βίος του Ισµαήλ Φερίκ πασά είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που εντάχθηκε από την Ουνέσκο στην UNESCO Collection of Representative Works (1994), ενώ το Ελένη ή ο Κανένας διεκδίκησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Αριστείον» µπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων (1999). Έργα της έχουν µεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερµανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά και αλβανικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture