Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μια φωτογραφία μία Ιστορία

Μια φωτογραφία μία Ιστορία

Του Βασίλη Μπεκίρη

Η υπογραφή της συνθήκης για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάσθηκαν μεγάλες προσπάθειες και η ένταξή μας οφείλεται στις μεγάλες προσπάθειες του τότε πρωθυπουργού Κων/νου Καραμανλή.

Μάλιστα σε κάποια φάση ο τότε Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ δεν ήθελε να υπογράψει τη συμφωνία διότι υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Τότε ο Κ. Καραμανλής εξενευρίσθη και αμέσως μετέβη στη Βόννη που τότε ήταν πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας για να συναντήσει τον Καγκελάριο Σμιτ.

Έχει λεχθεί ότι στη συνάντηση αυτή ο Καραμανλής μίλησε πολύ σκληρά στο Σμιτ και μάλιστα λέγεται ότι τον απείλησε ότι θα έφερνε στη δημοσιότητα διάφορα γεγονότα τα οποία γνώριζε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είχαν σχέση με τον Σμιτ και τη Γερμανία. Μετά από όλα τα ανωτέρω ο Σμιτ υπαναχώρησε και τελικά υπέγραψε και η Δυτική Γερμανία την ένταξη της Χώρας μας στην ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) την 28 Μαΐου 1979.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις