Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η UEFA μέσω του Τζάνι Ινφαντίνο ζήτησε την αναβολή των εκλογών της FIFA

Η UEFA μέσω του Τζάνι Ινφαντίνο ζήτησε τ...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA

Η UEFA έκανε μίνι σύσκεψη στην Βαρσοβία και εν συνεχεία μέσω του Τζάνι Ινφαντίνο ζήτησε την αναβολή των εκλογών της UEFA, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή (29/5).

Το βράδυ της τετάρτης διεξάγεται στην Βαρσοβία ο τελικός του Europa League (Ντνίπρο - Σεβίλλη) και λίγες ώρες πριν την σέντρα τα μέλη της UEFA έκαναν σύσκεψη για να ανακοινώσει εν συνεχεία τις αποφάσεις.

"Η UEFA εκτιμά πως το συνέδριο της FIFA και οι εκλογές πρέπει να αναβληθούν. Θα πρέπει να διεξαχθούν μετά από 6 μήνες", τόνισε ο Ινφαντίνο. Αυτό ενδεχόμενος να είναι απειλή πως τα ευρωπαϊκά μέλη θα απέχουν από τις εκλογές αν γίνουν την Παρασκευή.

Ο τίτλος της ανακοίνωσης που ακολούθησε από την UEFA (UEFA shows this FIFA the red card).

"Τα σημερινά γεγονότα είναι καταστροφή για την FIFA και αμαυρώνει την εικόνα του ποδοσφαίρου συνολικά", ξεκινά η ανακοίνωση.

"Η UEFA είναι βαθιά σοκαρισμένη και ξαφνιασμένη από τα γεγονότα. Αυτά δείχνουν για μία ακόμη φορά πως η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της FIFA. Υπάρχει ανάγκη για μια... επανεκκίνηση και μία πραγματική αλλαγή".

"Το απερχόμενο συνέδριο της FIFA κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιάσκο και για αυτό οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα πρέπει προσεκτικά να εξετάσουν αν θα πάρουν μέρος. Πρέπει να προειδοποιήσουν για ένα σύστημα που αν δεν το σταματήσουμε θα σκοτώσει το ποδόσφαιρο".

"Τα μέλη της UEFA θα συνεδριάσουν αύριο (Πέμπτη) πριν το συνέδριο της FIFA. Θα αποφασίσουν τι βήματα θα γίνουν για να προστατεύσουν το παιχνίδι του ποδοσφαίρου".

"Παράλληλα, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA είναι εκτιμούν πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στην ηγεσία της FIFA και πως το συνέδριο πρέπει αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί μετά από 6 μήνες".

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports