Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επιστρέφει ο τρόμος της θρυλικής ταινίας "Poltergeist - Το Πνεύμα του Κακού" - Από 28/5 στην Πάτρα

Επιστρέφει ο τρόμος της θρυλικής ταινίας...

Το ριμέικ της ταινίας του '82 υπογράφει ως παραγωγός ο Σαμ Ράιμι και πρωταγωνιστεί ο Σαμ Ρόκγουελ

Αυτό το καλοκαίρι, ο τρόμος επιστρέφει καθώς ο διάσημος παραγωγός και σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι («Το Πρόσωπο Του Κακού», «Η Κατάρα») εκσυγχρονίζει και παρουσιάζει σε μία νέα κινηματογραφική βερσιόν – ριμέικ, μια από τις πιο διάσημες και εμβληματικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών, το «Poltergeist – Το Πνεύμα του Κακού» που είχε γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Την πρώτη εκείνη ταινία με το πνεύμα του κακού να «δραπετεύει» μέσα από την ανοιχτή οθόνη της τηλεόρασης είχε σκηνοθετήσει ο Tobe Hooper ενώ το σενάριο είχε γράψει ο σπουδαίος Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος μάλιστα ήταν και παραγωγός. Είχαν παίξει οι ηθοποιοί Jobeth Williams, Heather O'Rourke και Craig T. Nelson.

Η πενταμελής οικογένεια Μπόουεν μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι, έτοιμη να ξεκινήσει την νέα φάση της ζωής της, όμως έρχεται αντιμέτωπη με κακόβουλες υπερφυσικές δυνάμεις που στοιχειώνουν το σπίτι.

Όταν οι επιθέσεις των ανατριχιαστικών αυτών δυνάμεων ενταθούν και η μικρή κόρη της οικογένειας καταλήξει όμηρός τους, η οικογένεια, με τη βοήθεια δύο «ειδικών» στα υπερφυσικά φαινόμενα, πρέπει να ενωθεί για να την σώσει πριν εξαφανιστεί για πάντα.

Τη νέα ταινία που θα παιχθεί και σε 3d, υπογράφει ο σκηνοθέτης Gil Kenan, γεννημένος το 1976 στο Λονδίνο με Ισραηλινές, Αγγλικές και Αμερικάνικες ρίζες καταγωγής, γνωστός από τη δουλειά του στα φιλμ City of Ember και Monster House. Στη νέα ταινία παίζουν οι Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jared Harris και Jane Adams.

Αντίθετα με την ταινία τρόμου του 1982, το νέο «Το Πνεύμα του Κακού» τοποθετείται σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και την αποδόμηση του ιδεατού των αμερικανικών προαστίων, των οποίων τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, οι αφρόντιστες αυλές και οι κοινότητες που πασχίζουν να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

«Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσει κανείς τη μετακόμιση στα προάστια αλλά σήμερα η λαμπερή τους επιφάνεια έχει φύγει, δίνοντας τη θέση της σε κάτι πολύ πιο πεζό και δυσοίωνο», σχολιάζει ο σκηνοθέτης Kenan. «Η οικογένεια Μπόουεν έχει προσπαθήσει να ζήσει την στερεοτυπική ζωή των προαστίων αλλά απέτυχε και ξεκινά και πάλι, κάπως αβέβαια. Όταν προσθέσεις το υπερφυσικό στοιχείο, καθώς και την απαγωγή ενός παιδιού, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Η νέα ιστορία, εξάλλου που έχει ωστόσο βασιστεί στο αρχικό σενάριο του Σπίλμπεργκ, αφήνει να εννοηθεί ότι η υπερφυσική παρουσία στο σπίτι οφείλεται και στην αποξένωση μέσα στην ίδια την οικογένεια που την κάνει ευάλωτη στις κακόβουλες επιθέσεις των πνευμάτων. Ο πατέρας (Σαμ Ρόκγουελ) αισθάνεται ότι η περηφάνια του έχει πληγεί από το γεγονός ότι δεν μπορεί πια να παράσχει την οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του, η σύζυγός του (Ρόζμαρι ΝτεΟυίτ) αντιλαμβάνεται με ανησυχία την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους, ενώ τα παιδιά έχουν τις δικές τους, πολύ διαφορετικές αντιδράσεις σε όσα αρχίζουν να συμβαίνουν.

Η Μάντι, το μικρότερο κορίτσι της οικογένειας, νιώθει αμέσως σαν το σπίτι της χάρη στο νέο «φανταστικό» της φίλο, τον οποίο «βρίσκει» στην ντουλάπα. Ο Γκρίφιν είναι ο ντροπαλός, εσωστρεφής γιος που δεν αντέχει το νέο του δωμάτιο, την απομονωμένη και τρομακτική σοφίτα. Τέλος, η πρωτότοκη Κέντρα αγνοεί τους κινδύνους του σπιτιού, όντας απασχολημένη να εκφράζει το θυμό της για τη μετακόμιση που την παίρνει μακριά από τους φίλους της.

Όπως μαθαίνουν αργότερα, το σπίτι της οικογένειας έχει χτιστεί πάνω σε ένα νεκροταφείο, το οποίο έπρεπε να είχε μετακινηθεί πριν το χτίσιμο του σπιτιού. Αλλά παρόλο που οι ταφόπλακες όντως μετακινήθηκαν, τα ίδια τα σώματα έμειναν θαμμένα. Αυτό οδήγησε στον εγκλωβισμό των πνευμάτων σε μία ενδιάμεση διάσταση και τώρα τα πνεύματα αυτά χρειάζονται την Μάντι και την αθωότητά της για να τα οδηγήσει στην μετά θάνατον ζωή, όπου θα απελευθερωθούν.

Το φιλμ που ήδη έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ το τετραήμερο του Μemorial weekend (21-24 Μαίου 2015) και ξεπέρασε τα 28 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις (έμεινε ωστόσο πίσω από το «Tomorrowland, A World Beyond – H Xώρα του Αύριο» της Ντίσνει με τον Τζορτζ Κλούνει που έφτασε τα 42 εκατομμύρια δολάρια και επίσης βγαίνει από 28/5/2015 στην Ελλάδα και στην Πάτρα) θα αρχίσει να προβάλλεται σε 3 αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε από την Πέμπτη 28 Μαΐου, στην μία και σε 3D.

Πρόκειται για προσπάθεια reboot από το στούντιο της Fox της επιτυχημένης ταινίας τρόμου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture