Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πάτρας μετείχαν σε διεθνή Διημερίδα για τις Δασικές Πυρκαγιές

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερ...

Στις 19 και 20 Μαΐου 2015, στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έπειτα από πρόσκληση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στη Διεθνή Διημερίδα με θέμα “ Μεγάλες δασικές πυρκαγιές – Πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση και διδάγματα από τις μέγα-πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, οκτώ χρόνια αργότερα”.

Η Διεθνής Διημερίδα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2015, στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή 20 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, οι καθηγητές Πανεπιστημίων κύριοι Ευθύμιος Λέκκας και Παναγιώτης Γιαννόπουλος (από το Ε.Κ.Π.Α. και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα) και επτά Εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Νορβηγία, μέσω του προγράμματος “Program of Exchange of Civil Protection Experts”.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών εκπροσώπησε η Αρχηγός του, Ανδριάνα Φιλοπούλου, η οποία ανέπτυξε το θέμα “Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Δασικές Πυρκαγιές”, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες εμπλοκής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών, αλλά και στην αποκατάσταση των συνεπειών τους.

Η διημερίδα που προηγήθηκε της μεγάλης άσκησης ετοιμότητας “Δια Πυρός 2015”, έδωσε την ευκαιρία σε όσους την παρακολούθησαν, να γνωρίσουν τον τρόπο εργασίας άλλων φορέων σχετικών με την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται της Δασοπροστασίας και της Δασοπυρόσβεσης. Παράλληλα έγινε εφικτό να παρουσιαστούν πτυχές της ακολουθίας των γεγονότων που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή του 2007 στο Νομό Ηλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις