Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τις 3 απολύσεις που έγιναν σε μονάδα ψυχικής υγείας στην Πάτρα

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τι...

Οι απολύσεις, όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, έγιναν χωρίς καμία προειδοποίηση για...τεχνικούς λόγους

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωση του στα Μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει την εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις του Οικοτροφείου Αχαΐας ΙΡΙΣ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Κούτας, χωρίς καμία προειδοποίηση προέβη σε τρεις (3) απολύσεις εργαζομένων επικαλούμενος τεχνικούς λόγους!

Οδήγησε τρεις οικογένειες στην ανεργία, αδιαφορώντας για την επιβίωσή τους, γιατί τους δημιουργούσαν «τεχνικές δυσλειτουργίες»!

Σε έναν τομέα τόσο ιδιαίτερο και ευαίσθητο, όπως είναι αυτός της Ψυχικής Υγείας, είναι γνωστές από όλους στην περιοχή μας οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των λίγων εργαζομένων στο Οικοτροφείο, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των τροφίμων.

Η άδεια λειτουργίας του Οικοτροφείου στις 10/11/2004 αναφέρει ότι για τους δεκαπέντε (15) τροφίμους απαιτούνται είκοσι έξι (26) άτομα προσωπικό.

Επισημαίνουμε ότι οι ασθενείς είναι (δεκαπέντε) 15 και μετά τις τρεις (3) απολύσεις, οι εργαζόμενοι είναι δεκαπέντε (15), εκ των οποίων οι δύο με άδεια, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Για μεγάλο διάστημα το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει βάρδια νύχτα με έναν εργαζόμενο, με κίνδυνο να συμβεί το οτιδήποτε. Κάτι το οποίο είναι παράνομο, πόσο μάλλον όταν αυτός ο εργαζόμενος δεν είναι πάντα νοσηλευτής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας έχει καταγγείλει αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στα Ιδρύματα ιδιαίτερα Ψυχικής Υγείας για την προσπάθεια συρρίκνωσης-υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας.

Ζητάμε άμεσα την ανάκληση των απολύσεων των τριών συνάδελφων από την εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Οικοτροφείου Αχαΐας ΙΡΙΣ, καταλήγει η ανακοίνωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις