Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Δημήτρης Κουλής: "Η ενόργανη είναι η ζωή μου"

Δημήτρης Κουλής: "Η ενόργανη είναι ...

Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που τον άφησε αρκετό καιρό εκτός πριν μερικές ημέρες πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στον δίζυγο

Ο Δημήτρης Κουλής είναι ένας νικητής της ζωής, αφού ανεξάρτητα από τα πολλά μετάλλια που μέτρα στην καριέρα του στην ενόργανη γυμναστική, έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ξαναγωνισθεί μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε.

Συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου του 2011 η ζωή δεν του χαμογέλασε και μετά από ένα τροχαίο το οποίο τον άφησε σχεδόν ένα μήνα σε κώμα και μετά από πολλά χειρουργεία κατάφερε και πάλι να σηκωθεί όρθιος. Βγήκε νικητής από το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του και επανήλθε κανονικά σε αγωνιστική δράση.

Πέρυσι συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης τερματίζοντας στη πεντάδα, ενώ φέτος επέστρεψε στο βάθρο όπου πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο.

Ο Δημήτρης Κούλης μίλησε στην εφημερίδα "Match Αχαϊας" για την περιπέτεια της υγείας του αλλά και για τους αθλητικούς στους στόχους, αφού όπως τονίζει η ενόργανη είναι ζωή γι αυτόν.

Ήταν εύκολο να επανέλθεις σε αγωνιστικούς ρυθμούς;

Η ενόργανη είναι ζωή για μένα, όταν βγήκα από το νοσοκομείο δεν συνεργαζόμουν με τίποτα και ήρθα μετά από τέσσερις - πέντε μέρες στο γυμναστήριο και με βοήθησε ο Ουκρανός προπονητής που είχα για να φτιάξω την ψυχολογία μου. Μπήκα για προπόνηση μετά από ένα χρόνο. Η ενόργανη είναι ζωή για εμάς.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την ενόργανη;

Τον πρώτο χρόνο είχα έρθει γιατί είχε γνωστούς η μάνα μου για να ηρεμήσω επειδή έκανα επικίνδυνα πράγματα στο σπίτι και στα πέντε με διάλεξε ο πρώτος προπονητής που είχαμε και μετά από αυτό δεν μου πήγαινε να σταματήσω. Η γυμναστική είναι πάνω από όλα, είναι τρόπος ζωής, έχω μάθει να ζω με την γυμναστική.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να σταματήσεις;

Έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να σταματήσω γιατί με τον Ουκρανό κάναμε έξι με εφτά ώρες προπόνηση και έπιασα τα όριά μου, αλλά ήταν διαφορετικά ήμασταν πολλά άτομα μαζί με τους ίδιους στόχους. Να φανταστείτε ότι έβλεπα περισσότερες ώρες τον προπονητή από τους γονείς μου.

Μετά το ατύχημά σου αναθεώρησες κάποια πράγματα στη ζωή σου;

Κάποια πράγματα ναι, κάποια άλλα όχι. Μου έλεγαν όλοι ότι να πέθαινες ήταν εύκολο, να έμενες ανάπηρος θα ήταν το πιο επώδυνο αλλά και πάλι το μικρόβιο της μηχανής δεν φεύγει από μέσα μου.

Πλέον κέρδισες το χάλκινο στο δίζυγο, αυτό σημαίνει ότι επανέρχεσαι δυναμικά;

Ναι αλλά δεν ξέρω αν θα έχω το κουράγιο να συνεχίσω. Για μένα δεν είναι εύκολες οι συνθήκες μέσα στον αγώνα, για παράδειγμα στο άλμα παράλυσε το πόδι που είχα σπάσει. Ο ορθοπεδικός μου είπε να γυμνάζομαι, αλλά με μέτρο. Όταν όμως η ενόργανη είναι η ζωή μου ποιος οριοθετεί το μέτρο.

Στοχεύεις στην Εθνική;

Είχα πάρει μέρος παλιότερα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία γιατί γίνονται πολλά, με έχουν βγάλει πολλές φορές εκτός και δεν το μπορώ αυτό.

Σε ενοχλεί που στην Εθνική είναι κάποιοι κορυφαίοι μεν αλλά μεγάλοι σε ηλικία αθλητές;

Στην Εθνική τους ενδιαφέρει μόνο το  μετάλλιο όχι το μέλλον του αθλήματος και το νέο αίμα.

Με έχουν βγάλει πολλές φορές εκτός ακόμη και όταν ήμουν πρωταθλητής των εφήβων, αλλά και πάλι δεν με κάλεσαν ούτε καν για να κάνω τεστ. Κάποια άτομα έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική γυμναστική, αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να παραχωρήσουν την θέση τους σε αθλητές όπως ο Βασίλης Κόλλιας που έχει μεγάλες δυνατότητες.

Αν σου έλεγαν θα ξαναπήγαινες στην Εθνική;

Βέβαια ποιος αθλητής δεν θα πήγαινε απλά θα πήγαινα με άλλα μυαλά από ότι θα έκανα παλιότερα. Πλέον έχω περισσότερες γνώσεις και θα τις χρησιμοποιήσω.

Έχεις μείνει χωρίς προπονητή, είχες το ατύχημα, πολλά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις. Που βρίσκεις τη δύναμη;

Μικρός ήταν πείσμα και κόντρα, πλέον δεν με νοιάζει. Συνεχίζω δεν τσαντίζομαι γιατί δεν βγάζει πουθενά απλά αγαπάω την ενόργανη και αυτό μου αρκεί.

Πιο αγώνισμα σου αρέσει περισσότερο;

Οι κρίκοι είναι το αγώνισμα μου είναι το πιο δύσκολο σε δύναμη. Είναι χωρισμένα τα όργανα, άλλα θέλουν δύναμη, άλλα ποιότητα και τεχνική όπως ο ίππος.

Σε ενοχλεί το γεγονός ότι φέρνεται μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα και δεν ακούτε ένα "μπράβο";

Εμείς εδώ παλεύουμε μόνοι μας και κανείς δεν μας έχει πει ένα μπράβο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι άθλημα του εμπορίου, όπως το ποδόσφαιρο. Η ενόργανη στην Ελλάδα είναι το πρώτο άθλημα που φέρνει πάντα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.  ο πιο δύσκολο άθλημα που υπάρχει στον κόσμο είναι η ενόργανη και γι αυτό είναι η βάση όλων των αθλημάτων.

Τι μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή σε έναν αγώνα;

Πολλά πράγματα, όπως ο αθλητής που κάνει δίπλα σου. Για παράδειγμα το έδαφος με το άλμα είναι κολλητά εκεί που κάνεις άλμα μπορεί να βγει ο αθλητής έξω. Μπορεί και η κερκίδα να σε επηρεάσει αν δεν είσαι συγκεντρωμένος.

Πώς γίνεται να κάνετε προπόνηση (σ.σ. μαζί με Βασίλη Κόλλια) χωρίς προπονητή;

Κοιτάμε ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε να διορθώνουμε με την εμπειρία μας κάποια πράγματα. Αν είχα ένα σωστό προπονητή όπως οι Ουκρανοί που είχαμε στα πρώτα μας βήματα θα ξεκινούσα κι πάλι για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο.

Πλέον ονειρεύεσαι μια Ολυμπιάδα;

Την ονειρευόμουν, αλλά μετά το ατύχημα ονειρεύομαι να σηκώνομαι κάθε πρωί να περπατάω και να είμαι καλά. Μετά το ατύχημα είχα βάλει στοίχημα να κατέβω σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Φέτος ήρθε το μετάλλιο και είμαι ικανοποιημένος.

Τελειώνοντας θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον;

Τον γιατρό μου τον  Χάρη Ματζάρογλου που μου έσωσε την ζωή και όλη το ιατρικό τιμ, καθώς και την οικογένειά μου, ενώ το μετάλλιο που κέρδισα το αφιερώνω σε ένα άτομο που δεν είναι πλέον μαζί μου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports